visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Tuesday, December 31, 2013

sang mentari

assalamualaikum..

kelelahan menanti yang tidak pasti,
menanti bait pujangga dari sang mentari,
mentari yang kadang kala cerah,
mentari yang kadang kala suram,
mentari yang tidak diketahui rahsia surianya,
seringkali terjadi betapa sinarnya itu berubah-rubah,
sang empunya diri harus menunggu,
harus menanti,
dan harus tidak mengendahkan tentang segala rasa,
rasa yang tidak juga pasti buat sang empunya diri,
moga tabahlah hidup kerna ada hikmahnya disebalik semua yang terjadi itu...
maka harus diikhlas kan hati ini..
dan pandang ke hadapan..

Sunday, December 1, 2013

mahu ceria seperti dulu

Ntah bila mood aku nk kembali seperti dulu..ceria seperti dulu walaupun kdg2 dlm hati sedih, pilu..tapi senyuman itu tetap aku hiaskan di wajah..

Lepas asar aku n kwn2 nk pergi main basketball..mmg fikiran aku teringt pada arwah mona je sbb arwah la yg ajar aku main basketball..ptg2 time dip dlu selalu main...arwah ajar cara layuout yg btl..

Mmg memori bersama arwah masih segar di ingatan..takkan pernah padam

Saturday, November 30, 2013

semoga engkau tenang di sana

Assalamualaikum..
Hari rabu malam 27hb nov aku telah dikejutkan dgn satu berita yg amat menyedihkan..sahabat karibku mona lizza binti mohd kassim telah kembali ke rahmatullah..
Jujur aku katakan mmg aku sgt2 terkejut..aku menjadi ralat kerana baru dua hari lepas aku dan arwah membalas comment di fb..
Sewaktu fify memberitahu perkara ini badanku sgt menggigil..kesejukan seperti berada di kutub..percakapan terketar2..
Semoga rohnya dicucuri rahmah dan ditempatkan di dalam golongan orang2 yg solihin..Al-Fatihah. .

Thursday, November 7, 2013

bisikan hatiku

assalamualaikum..

hati ini sebenarnya tidak tertahan lagi..
bagai ada batu yang kecil tetapi berat di dalam dada..
seakan menghimpit jiwa dan sanubari aku ini..
seperti tiada lagi taman mahupun kuntuman bunga..
tiada lagi seri dan manis ixora sunkist..
yang tinggal hanyalah lantana camara..

tapi aku harus kuat..
ya kuat..harus kuat..
aku harus bertahan lagi beberapa minggu..
harus bertahan..
seperti mahu menangis tetapi aku harus kuat...
tidak perlu mengalah terlalu awal..
cuma aku merasakan yang aku akan berasa lega jika aku menangis..
tapi aku tak mahu rakan-rakan yakni sahabat aku disini tahu akan keadaan aku yang sebenarnya..

aku cuba utk menguatkan hati..
mengentalkan jiwa..
ingin menjadi seperti satu keluarga bersama ahli-ahli baru..
tapi aku tahu..
ia memerlukan masa yang lama..
untuk aku dan mereka menyesuaikan diri..

sejujurnya aku nak kembali seperti masa dulu..
pergi dengan gembira..pulang dengan gembira..
walaupun sangat sibuk tetapi aku gembira bersama mereka..
sangat gembira..

bila keadaan sudah berubah..
aku menjadi seperti ini..
aku masih tak dapat nak mengadaptasi keadaan diri aku bersama yang baru..
aku tahu suatu hari aku akan dapat mengadaptasi keadaan ini..
tapi bila itu aku tidak tahu..

Ya Allah..Kau kuatkanlah hati aku ini untuk menempuh lagi beberapa tahun..
sesungguhnya aku tidak kuat..Kau kuatkan lah hatiku Ya Allah..
Amin Ya Rabbal A'lamin

Monday, September 23, 2013

esok penentu segalanya

hari ni sekali lagi airmata aku menitis..aku tak dapat nak tahan rasa sedih ni..
mula2 aku tak rasa sedih tapi bila die dah sentuh pasal kelas dan dia pun ckp kelas sekarang tak best..
langsung aku pun terus sedih..

aku balik rumah dan mereka perasan mood aku dah tak baik..
dan aku menangis...

bila aku jumpa balik apiz, along n syahmi aku rasa terhibur..
maka hilanglah duka lara seketika..

dan aku amek juga kekuatan fazy untuk aku meneruskan kehidupan kuliah aku seperti biasa..

ya esok penentu segalanya..
apa-apa yg jadi aku dah sedia

Ya Allah..Kau tabahkanla hatiku..
aminn

Sunday, September 22, 2013

hari yg membosankan

Hari ni hari sabtu..sungguh bosan sekali..nak buat asgmnt pun aku takde mood..
Tadi aku tgk hitman reborn sampai x sedar 3 kali die misscall..then terus contact die balik..rupenye die ckp die rasa sedih tapi xtw sbb ape..aku pun pernah rasa cmtu..

Rase sedih tapi xtw sbb ape..tetibe je rase sedih tu dtg..

Ape yg aku nk ckp td hari ni sgt2 membosankan..esok harap aku ade mood nk buat assgmnt..aminn

Saturday, September 21, 2013

the burden

assalamualaikum..

semalam 19hb september 2013...
aku dah ceritakan apa yg terbuku kat hati aku ni pada mereka..
tentunya aku sgt2 hiba, sebak, sedih..aku tak dapat nak tahan...
mmglah asalnya niat nak prank kan nisa..tapi dlm masa yg sama aku nak ceritakan segalanya tentang perasaan aku kat diorang..

do u know how hurt it is??
really really hurt..

maybe they see me as a cheerful..but deep in my heart..i'm feel very sad..

mmg aku ada niat nak jumpa berempat n nak ceritakan segalanya sbb aku sbenarnya dah tak boleh nak tahan perasaan aku sbb kene berpisah dengan diorang..mmg aku rasa sedihhhh sangaattt sangaatttt..
sampaikan aku rasa aku jadi down gile..cuma aku tak tunjuk sgt kat diorang..

diorang mungkin anggap aku cukup kuat nak tempoh semua ni..mmg mula2 aku rasa aku cukup kuat n cukup bersedia nak hadapi ni sampai sem 6..tapi aku tak boleh..i really really cant do this..

semalam salah seorang cakap aku kuat..tapi mungkin aku menangis malam2..siapa tahu..ye..mmg aku menangis dalam hati wahai adik2 ku..
semalam bila aku ceritakan kat diorang aku jadi sebak..ayat yg aku cakap kat diorang yg aku ingat

"korang mmg nampak kaklong macam kuat..tapi sebenarnya kaklong tak kuat..orang tgk luaran kaklong happy tapi sebenarnya dalam hati kaklong sorang je yg tahu..tapi kaklong taknak tunjuk..mmg kaklong rasa down gile...tak pernah rasa down macam ni..kita selalu berempat atau berlima termasuk apiz..tapi sekarang kaklong dah terpisah dari korang..kaklong mmg down tapi kaklong takboleh nak tunjuk..kaklong takut pointer kaklong sem ni menurun..tu kaklong paling takut"

bile aku cakap macam ni kat diorang, aku rasa mcm dah kurang sikit beban yg aku rasa..masa tu aku mmg tak boleh nak tahan sebak dan air mata aku..aku teringat kenangan2 kami..

sekarang aku dah terpisah dari diorang...aku dah sendirian kt kelas lain..tapi aku cuba jugak buat mcm tak ada apa2..aku buat2 steady je padahal dalam hati aku menangis....

aku cakap kat diorang..diorang akan rasa apa yg aku rasa kalau diorang kat tempat aku..tapi semalam mmg masing-masing menangis..hibaa..sebak..tak dapat ditahan..

aku menurunkan egoku di hadapan adik2..menangis di hadapan mereka..kerana...beban tu aku dah tak mampu nak pikul lagi..aku perlu melepaskan beban tu..dan aku tak cukup kuat nak hadapi perkara ni sebenarnya sbb aku rasa aku tercampak sorang2 kat kelas lain..

kenapa lecturer nak pisahkan kami sedangkan kebanyakan mereka tahu tentang keakraban kami..
aku nak jumpa lecturer hari isnin tapi aku tak cukup kuat nak ajukan perkara ni..nnt aku akan jadi sedih..dan aku mungkin akan menangis lagi..kali ni mungkin di hadapan puan zurea aku menangis..aku tak dapat nak bendung perasaan aku..ini serius..

yg buat aku lagi sedih..takde sorang pun budak lelaki yg msk kat group kami..dah tiada keserian lagi dalam kelas...tapi aku cuba jadi diri aku sendiri seperti hari-hari biasa..

harini sekali lagi aku berasa sedih bila dgr berita tentang group b boleh berpecah n memilih nak masuk group mana..tapi aku rasa takkan ade yg nak masuk group aku..ini yg buatkan aku bertambah sedih..

pagi tadi masa dalam perjalanan nak ke kelas, sewaktu di dalam bas..aku masih lagi berada dalam keadaan yg sedih..sedih mengenangkan nasib..dan sedih mengingat kembali peristiwa semalam..

Ya Allah..Engkau permudahkanlah segala urusanku Ya Allah..
Amin ya rabbal 'alamin...

Wednesday, September 18, 2013

not in the mood

Assalamualaikum..

For the last 2 weeks, I mean since class have been started, I feels like im not in da mood..yeahh im really not in the mood..

To be true, I really cant show my bad mood..I must always smile..yeahh smile even its difficult...

did they know about what I feel right now?maybe they dont realize that im hurt..yeahh really hurt to have this feeling..
But I cant show it to them..I must act that im a tough girl..

to be true, everyday im feel like im going to cry..but I cant..I cannot cry in front of them..but i cry after praying..I cannot avoid it..

so I just want to say that im not really in the mood..this afternoon somebody ask me 'dont u feel sad?' N i answer that question 'its a lie if I said im not feeling sad..of course im sad..really sad u know'..


Thursday, July 25, 2013

quick update : part time job

assalamualaikum...

Ya Allah lama sungguh aku tak jenguk blog ni..
aku taknak cakap banyak..
skang dah cuti sem..so mmg boring taktau nak buat ape..
masa last day hantar design retreat house lecturer design aku puan Elma yg sangat sporting invite aku join die punya business..
jadi designer mereka sbb mereka tak cukup designer..
so aku mula2 cam tak confident tapi bila puan Elma dah bagi kepercayaan yg mcm tu maknanya aku boleh buat sebenarnya...

alhamdulillah aku dah buat untuk tiga client punya design n macam2 ragam client ni..
nak puaskan hati client mmg susah..
baru la aku tau cmne rasa dia..heeee..

Daaannnnnn....aku ade partner juga...amirul hafiz partner aku..apiz ni byk idea sbb tu aku ajak die jadi partner aku..mula-mula die taknak tapi lama2 dia ubah fikiran..lantas dia join juga :)

tenkiuuuu apiz sebab jadi partnerr :)

sebenarnya aku dah lama dah cari job yg macam ni...
buat keje dari rumah je..cume internet connection kene ade lah kan..
akhirnya tercapai hasrat aku nak ada job yg macam ni..
fun2 je an..an..
boleh baring, telentang, meniarap pun boleh..
santai habissss..

tapi nak cerita masa nak design untuk first client mmg nervous weyyy..
sbb takut tak kene ngan cita rasa client..aku n apiz pun tungkus lumus la buat design tu memalam buta..
lagi satu hal aku tak tau nak tetapkan harga berapa..
ala tapi harga bukan segalanya..yang penting experience..
lagi satu aku terima job ni sbb nak mengukuhkan aku pny skill kat photoshop ni..

youtube lah guru photoshop aku.heeee..

aku dah buat fridge magnet, sticker ngan cloth label..alhamdulillah

oklah..itu aja yg aku nak huppdateee

c ya laterr :)

assalamualaikum n selamat berpuasa..sok nuzul quran

Tuesday, May 7, 2013

quick update: backache

salam..
sejak beberapa hari ni tulang belakang aku asik sakit je..
aku pun tak tau kenapa..
nak tido pun aku tak selesa..
sakit je rase..telentang tak bleh..
mengereng tak boleh..
sumenye lah sakit...

so hari-hari sebelum tido aku akan sapu ubat yg doktor bagi..
kalo tak dpt tahan tampal salonpas skali..

ok papai

Friday, April 12, 2013

kosong.kosong

salam...

hari ni aku ada trip ke putrajaya..
ni baru je sampai rumah..
case studynye tak seberapa..yg lebih shoping2 kat alamanda..
hahaaha

karaoke 12 org 1 bilik..tapi mmg tak puas la kan..
then lps aku main token game tu aku ajak nisa g karok..
die pun on je..hah ape lagi lantas pergi la karok sementata nak tgu marghrib..

tp bukan ni yg aku nak cakap sbenarnye..
sbenarnya aku rasa cm kosong hari ni..
mcm ade something yg missed..
aku nak ckp pun aku tak tau..
cume aku rasa ade sesuatu yg hilang dlm diri aku ni..

aku tak tau aku rase cmni sbb siapa..
sbenarnye byk kali aku dah rase bende2 cmni..
mmg nasib aku la rasenye..
takpe aku redha..
aku yg tak pandai..

tapi aku mmg cm xde mood..
bile tgk org lain cm riang ria amek gambar..
tetibe aku rasa cm aku tak diperlukan di situ lantas aku jauhkan diri dari mereka semua sebentar..
aku kdg2 rasa aku tak diperlukan pun..
kalo aku ade pun aku rasa mcm diorang tak rasa kewujudan aku..
tu yg aku rasa cam sedih n kosong je..
mungkin mereka tak perasan..
sbb aku pandai nak sorok2 reaksi..
tapi ni lah yg aku rasa even sbenarnya xde pape pun..aku je yg rasa cmtu..

ok la batri nak habis dah..

tata..


Wednesday, April 10, 2013

anugerah dekan

salam..

aku rasa aku mengantuk lagi lah..
padahal dah tido dah...baru je bangun kul 9 tadi..
bgn2 terus mandi n basuh baju bagai..

smalam aku ada anugerah dekan..
mula2 pergi nak naik bas je..iyelah memandangkan aku takde transport so kene la naik bas..
anugerah ttu start 8.30mlm..
aku ngn aida pun tggu lah bas tapi x muncul2..
lagi pulak xd sape yg nak amek kitorang..
nak harap belas ehsan org lain je mase tu..
sedihnye sbb takde sape nak hantar kitorang g anugerah dekan tu.

aku dah la penat sbb smalamnye aku tido lambat dlm kul 4..aku takleh nak tido sbb sakit kepala dah tahap gaban dah kan..aku pun pegi la sapu bam satu kepala..nampak tak sakit die cemana...
dapat rasa tak?dapat rasa tak?sakittt..
so malam tu aku mmg tak lena tido..

pastu pulak esoknye hari selasa g kelas mmg cm takde mood..
member2 pun tegur asal muka aku cam org tak sihat je kan...
mata pun nampak cm penat tak cukup tido sume..
mmg tak cukup tido lah kan..
pastu aku ngn ade interview nak dtg..nak tny2 psl bs..
dgr je lah talk dkt 2 jam tu..adoiiii..
penat sih..menguap2 aku dalam tu..dah la lecturer2 mase tu kat belakang aku dgr skali talk tu..

pastu kul 2.15 cmtu smapi rumah then makan makanan free..ayam lah tapi kan..sabar je lah..
pastu siap2 then kul 3 g site pulak..site dekat umah aku kt berjaya park tu..
naik la motor ngn syahmi..cik naik ngn fatin..
g site visit sume..interview org tu sume dkt kul 5.30..then singgah umah aku rehat2 jap smpai kul 6.10..
pastu rempit la kan sbb nak kejar anugerah dekan pny event plak..
tapi ikutkan hati aku dah penat gilerrr...tak larat dah...melayang2 dah kepala aku..
tapi aku gagahkan jugak g..tapi malangnye x dpt nak g sbb bas xd mlm2.

then nisa tepon ckp kat mane..aku dah mmg takde mood langsung dah..mmg taknak pegi je..
aku pun ckp kt nisa aku mmg xnk g..tapi nisa sedih je..
naik la rumah balik..panjat tingkat 4..masuk bilik then msg syahmi ckp tak g sbb xd transport...
lantas syahmi aka maggie terus ckp die nak amek aku ngn aida..
pergghh gentleman gile si maggie ni..
die kate takbest lah kan kalo aku ngn aida xde kan..
tak cukup forum...

so kul 9 cmtu diorang amek..
nasib lah kitorang sesi kedua..
so sempatlah..ngn hujan kitorang redah..bile dah abis majlis opkosh lah bergambar kan..
bese lah..event wajib tu..bwahahaaa...
so lepak2 makan dulu sume..dlm 11.30 kitorang chauu balik..

nak letak gmbr takde la pulak sbb camera hp aku dah rosak takleh gune..tetibe je kan rosak..
padahal aku bwk camera aku tapi aku tak terkeluarkn pulak sbb ingt nak belututtt je la dari mereka..

ok lah...tu je la aku nak celoteh..ni untuk bacaan aku di hari tua..nnt nak cerita kat cucu ke kan..ahahaha...
ok papai..

Thursday, April 4, 2013

its really hard

i dont know what im feeling right now..
i'm just shocked..
really really shocked..
what i'm goin' to do now??
and what should i really do now??
listening to the music?watching funny movie?watching anime?
or watching running man??

i hope as i watched whatever movies,
the memories that i want to forget get easily erased out of my mind..
but i know..its really hard to do it..
yeahh..really hard..
its painfull
sadness of sorrow


Sunday, March 31, 2013

masih kabur

salam..

aku tak tau apa yang aku rasa sekarang
masih kabur
terasa masih asing..
memikirkan siapa dia pada aku..
dan siapa aku pada dia..
adakah apa yang aku rasa ni sama seperti apa yang dia rasa?
aku masih kabur
tiada jalan..
tapi memang ku akui
beberapa hari ni selalu terfikirkan si dia..
adakah dia pun sama?
itu menjadi tanda tanya pada aku

Ya Allah..jika aku jatuh cinta..
cintakanlah aku pada orang yang mencintai Mu Ya Allah

Amin ya rabbal a'lamin

Monday, March 11, 2013

yeayy unifiiii

Salam..

hari ni unifi dah install kat rumah aku...yeayy..
eh eh...ekcelli rumah sewa sbenarnye..
kat rumah aku unifi xd coverage lagi..ntah pape ntah..

skng ni housemate2 sume nga duk dpn laptop beronline..
maklumlah esok class cancel..hahaha..
pastu install wechat..then kat dlm rumah pun nak berwechat2 gak..haha..padahal boleh je nak jerit dr living room ke bilik..kekeke...

oklah..tu je nak ckp..

Monday, March 4, 2013

quick update:esok start class

assalamualaikum...

ok dah lama sgt x update blog..
aq just nak cakap sok dah masuk sem baru...
sok start class dah..

tak sabarnyeee...

housemate sume nak tido...aq je terkapai2..
x ngantuk lagi oiii..

k baii..

Wednesday, January 30, 2013

Kem BISA X-Games bestt

Salam...
Ya Allah..lama sangat aku tak hupdate blog aku..skng ni tgh laju lak connection. pelik aku. apa la aku ni.laju slh..tak laju pun slh..

ok2 aku nak cite pasal aku g kem BISA kat pusat latihan uitm kg gajah. sgt best lahh!!!tp aku dah nak naik bas baru aku tau sbenarnya nak pergi kem kat mane..ahahaha..ayah aku asik tny je n aku taktau nak jwb ape..aku ckp nak g kem kt uitm je yg aku tau.tmpt aku taktau...hahaha..

xde la sbbnye kitorang mmg tak dpt ape2 tentatif pun. bju ape yg nak bwk pun taktau.aktiviti apa nak wat pun tak tau..last2 aida yg ckp kite nak g kg gajah..owhhhh kg gajah..cehh owhhh aku tu bajet cm tau jek an. padahal tak nah g pun..

bergambar b4 bertolak

kitorang g cmpur ngn senior. dak part1 6 org..yg len senior2..dpt lah kenal ngan senior2 kan. aku pulak dah terkenal ngan panggilan kaklong kat sana. classmate aku pggl aku kaklong..aku kene kenalkan diri sbb ade lah orang tu kan die pegi calonkan aku utk jawatan bendahari ngn setiausaha. pandai betul nad tunjuk2 kat aku time die lalu blakang aku. so en lan pun nmpk lah.. so lepas tu kenelah kenalkan diri since aku ni part1..

kat dewan banquet.makan sgt kenyang

dah tu maka aku ckplah name aku sume then ckp lah classmte pggl aku kaklong..hah kau...terus lekat name kaklong tu kat aku..smpaikan lecturer aku si en lan tu pun pggl aku kaklong..kem BISA ni sbenarnye utk perlantikan jawatankuasa n utk wat proposal utk tahun 2013 ni lah. Persatuan kitorang dah byk kali menang award dapat persatuan terbaik. Tapi bgs lah wat kem cmni. tak kaco ms study sbb wat time cuti sem.

kami baru sampai...tgk muke kepenatan masing2 duk dlm bas  lame sgt

name je pusat latihan uitm tapi kitorang duduk cam hotel tau..mule2 smpai ingatkna kitorang duk kat dorm ke kan..pastu bas parking kat dpn apartment ke ape nak ckp taktau lah..tapi kitorang ckp kalo lah dpt duduk sini kan best...skali mmg kitorang duk situ pun...hahahahahha...best giler..duk sebilik 2 org..aircond lagi..makan 6 kali sehari...sedaapppp pulak tu mknn die..mmg tak rugi lah aku pegi..siyess mmg tak rugi..next kem BISA aku nak pegi lagi...


cantikkan penginapan kamiii

b4 nak smpai kem ni lalu lah kelly castle..perghhhh 1st time aku dpt tgk in real life..even beberapa saat pun jadi lah kan...gile kecoh aku ngan aida nmpak kelly castle tu..pastu siap leh wat sejarah sendiri lagi..zmn british lah..zmn belande lah..ahaha...

so kem ni mmg tak tension lgsung..siyesly tak tension..wifi laju gilerrr.. tu yg leh tgk cerita setia hujung nyawa on9 tu kat tonton..

"weyyy dah kul 7...dah kul 7..setia hujung nyawa"

pastu aku sempat lak download software revit architecture. perghh terbaik lah..kalo kat umah compem berjam2 aku kene tggu...

kat sini just meeting..meeting..n meeting psl proposal...
meeting time mlm..sejuk gile aircond..aku tak tahan kesejukan itu

then mlm terakhir en lan nak wat karoke..suara president n timbalan president sedapp gilekkk weyyy..pergghh...dah cm retis btl dah..yg paling tak boleh blah diorang asik2 suoh aku nyanyi...

"hah kaklong..kaklong...cpt kaklong nyanyi"

en lan pun samo yo suoh aku nyanyi..ade ke suoh aku nyanyi lagu farah dhiya..lagu bertahta di hati..

en lan : hah kaklong..cpt kaklong..nyanyi lagu cepat..nak jd otai kene nyanyi...

aiyooo lecturer aku ni pun same gak mcm diorang..aduhh abis la nnt naik sem kalo die ajar abih la name aku je yg die sebut je nnt..dah la en lan ni PA kelas kitorang..aduhhh...

so esoknye 24 jan 2013 b4 balik kitorang kene siapkan proposal yg dah dibahagi2 smalam..aku dpt projek misi akademik..n yg ni bukan atas kerelaan aku juga..owhh tidakkk...time tu aku ngan duk bertweet2 sbb aku pikir takkan la diorang nak kasi aku kan sbb aku bru part 1.aku just tlg2 je lah..skaliii

president: misi akademik sape nak handle?
senior2 : hah budak part1..
senior2 : KAKLOOONGGGGG!!!!!(dgn penuh semangat)
en lan : hah kaklong..kaklong..amek misi akademik
aku : hah nape2?ape yg berlaku??misi akademik??ape ni? (ngan muka takpaham sbb nga lyn tweeter)
mane nak concentrate asik bertweeter jek kami ni

so redha je lah kene wat proposal utk misi akademik..nsb la penolong aku aida..perghh sebbek bukn sorang2.
b4 meeting haruslah bergambar dulu

then dah siap g anta..g naik bilik kmas2 brg..then kul 12.30 turun makn sbb bas dah sampai..then kul 1 dah siap2 kat bas n ofkoss lah kene bergambar sakan...
yg sbelah aku tu lah en mazlan..lecturer aku

kami budak BS part1



bergambar bersama senior

tapi tu lah..aku hairan sungguh mcm mane aku pny purse boleh hilang pun aku tak tau..smpai skng aku conpiusss. hilang ke cicir ke kene curi ke aku pun tak tau. ralat aku...abis ic aku, lesen, card bank n mcm2 lagi dlm tu..duit lagi..duit utk byr umah sewa memandangkan sem dpn aku tak dpt duk kolej.so kene menetap kat luar...

oklah..tu je lah kot. aku mlas nak edit2 gmbar..terus je letak kat sini..
ok daaa...

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa