visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Thursday, December 27, 2012

kono kojar ngan beruk..haha

salam...

hahahahha..aku nak gelak yo la arini memikirkan psl marghrib tadi..kahkahkahhhh...sape yg tgk aku rase mesti akan terbahak2 punye r..

ok skng ni study week..tp aku tak study2 lagi....study week pun ado lai kelas..n hari ni mmg full gilerrr..
dari pg kul 9 smpai la kul 10mlm bru smpai bilik balik..tadi pagi ada test land surveying ngan blaja skali..pastu ptg ada presentation building law...
alhamdulillah..group aku dpt yg terbaik..syukurrr...

tu pun kitorang baru wat time tgh hari..mse tu la idea sume timbul kan..siap wat sketsa bagai an..teringat lak time skolah dulu slalu wat sketsa...bak kate org dah sebati dah jiwa ngan sketsa...haha....

ok2 nak dijadikan cerita abis je presentation building law dlm kul 7..so terus la kan nak g solat maghrib terus..then baru la g pasar malam kan. sbb nak makan takoyaki lagiiiiii...mase tu pulak hujan kan..so mmg takleh la nak g memane..

on the way nak g surau ado la sekumpulan beruk ni...dari yg baby smpai la yg ke datuk nenek dia...mmg la memula memasing puji kecomelan mereka kan...tapi siyes la...yg baby2 mmg comeiii kan...duk melekat kat mak die...

lopeh tu time dah nak sampai kek pintu surau aku ngn nisa depan skali..ingat beruk2 ni taknak la ganggu kitorang..last2 diorang lari kat kitorang..dak2 yg len dah lari dulu dah kan...aku ngan nisa dah stuck dah tak tau nak lari mane..aku leh lak duduk kat bangku...siap wat tgn "mohon jgn ganggu saya...plizzzz...plizzz"
ok beruk ni paham lak bahasa isyarat aku..die pun stop..pastu tenung je aku..pastu yg beruk len lak datang kat kitorang siap ade biskut coklat lagi kat mulut die...cehhh tamparrr kang baru tau (mcm brani je)...

tapi mmg siyes nebes giler kot...beruk yg tua  tu dah berbunyik dah..lai la kitorang takut...last2 slow2 kitorang gerak then agak2 jauh sket dari beruk2 sekalian terus je kitorang memecut laju cam lari 100m..usain bolt pun kalah agaknye...

kahkahkahakahak.....mmg lawak laaaaa.....beruk2 ni kisai tiap2 tong sampah yg ade....abih bersepah koridor...nisa siap stuck lagi dlm toilet sbb beruk ado kek dopan toilet tu hah...hahaahha...lagi r lawakkk...

pastu dah lelame tu beruk2 yg kiut tu pun dah pergi dah..kitorang pun msuk la surau..g la cite kt dak2 yg ado kek surau tu kan...diorang siap ckp lagi nampak n dgr kitorang lari dari beruk2...bergegar kot...hahaahha...mano tak ehh..ramai kot kitorang time tu....dah sumo lari mano tak gogar ehhh..
kahkhakhakkkahhh...

ok2..stop it..asik nak golak yo...montang2 la dah abih test tadi..ehh..final lum lai weyyyhhhh...takut!!!!!
ok la...member2 sume dah tido dah ni..yo2 je nak tgk movie..skali aku je yg teguh mata ni taknak lelap...tu yg aku teringat nak update pasal beruk2 kiut tu..

ok la...sok aku nak study building construction memandangkan final ari jumaat miggu depan...

ok daaaa.....wish me luck for final exam ok :)

Wednesday, December 12, 2012

quick update : 12/12/12 reunion

salam.
another quick update...

ari ni 12/12/12 kan...
sepatutnye ade reunion aspuri kan ari ni..
ingat lagi mase tu bincang kat surau aspuri..
kak tijah cadangkan 12/12/12...

mase tu klakar la pulak..ade yg ckp nnt ramai dah kawen..pastu siap bwk anak la kan g reunion..
hahaha klakar la...tapi tgkla kan...mmg dah ramai yg dah kawen...alhamdulillah..

ok tu je..
daa...

quick update: asgmnt, presentation, quiz...wwow

salam..
quick update...

sok ade presentation building construction!!hampir siap..
yeahhh!!!

n esok kene anta 2 essay...1 dah siap satu lagi belum...malassnyee nak wat essay..
dah lame gler tinggal sekolah an...

n esok jugak ade quiz building law!!!!owhhh tidakkkk!!!

ok la...
tu je nak celoteh ari ni...

daaaa...

Tuesday, December 11, 2012

quick update : subway takoyaki

salam..

quick update..

tgh hari tadi lepas je abis presentation environmental science and services aku ngan member2 gerak ke plaza masalam. plan mase dlm clas gak then terus je decide g sana..

then kebetulan dlm beg aku ade lg 3 baucer subway..hah apo lai..mmg mkn subway la kan..

tapi mmg lmbt la kitorang smpai sbb tunggu bas lame gler. dkt kul 3 baru makan..byngkan la tak makn dari pagi..aku just makan biskut rokok sebatang, sebutir nips yg dpt sbb berebut ngn member, ngan sebiji gula2 mentos.. ok nampak tak betapa laparnye aku lepas tu.

makan subway tadi siyes tak kenyang. so b4 g subway ternampak plak takoyaki..gler kau taknak beli.dah lame mengidam tau nak takoyaki. lame gler tak makan.

so lepas g subway g pulak beli takoyaki...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii..................

takoyaki die kurang enakkkkkkk!!!!!!1huaaaaaaaa :(

tapi kurang enak pun abih yo aku makan...hahaha...

ok2 skng aku nga sakit pale gler2 ni even dah telan 2 biji activ fast..dah sapu bam pun masih tak mmpu nak legekan kesakitan..
nampak tak betapa sakitnye pale aku skng ni..

ok lah...aku boring wat asgmnt ni senanye..so nak men game la plak...
ok daaaaa

Monday, November 12, 2012

hari yg bercampur baur..haha

Salam...

perghh arini mmg hebat tul..aku ade dua test arini..1 subject environmental science, 1 lagi subject building law. mmg baca je la kan tapi law aku just baca je. aku bajet nnt apa yg aku ingat time nak jawb nnt tu je la kan. sbbnye aku mmg tak minat gler ngan law.

so pagi td dpt taw test start kul 10. yg kitorng dah nak smpai kelas dah baru abg long bagitau test start kul 10. mase tu agak membara la kan. tapi takpe la..dah sampai dah pun kan. dah turun bas dah pun kan..so pegi la makan dulu memandangkan nnt nak amel test kan.

so tepat kul 10 test pun bermulalah..dpt soalan terus baca kan..okeyyhh nasib baik la soaln yang boleh dijawab. cume bab kire-kire tu tak sure..masing2 cam blur skit sbb soalan die len dari latihan yg kitorang buat.

then 3 minit terakhr lecturer bagi open book. mule2 lecturer cam berkias je cakap..die kate "kalo nak tgk boleh tp jgn tgk org sebelah"..yg kitorang ni pending je kan..lecturer pun gelak lah..korang ni tak paham  saya kata..saya cakap tgk la note2 tp jgn tgk org sbelah dlm mase 3 minit terkhir ni..

hah apo lai kitorang toghuih yo la bukak note..salin copek2 la an mane yg nak ditambah..tapi xdo la tigo minit..raso tak sampai pun tigo minit dah suoh lotak pen kan.tapi takpo la..at least dpt r kan jwb...so lege gilerrr...

lege tak lege la sbb test building law menanti...argghhhh mase tu mmg tk bc lg..ah la lopeh tu koleh studio lak..nak kono lukih la bagai...so 5.15 clas law pun start la..aku ckp kat lecturer tkt nak jwb law.
skali kan..tup tup lecturer kate open book...perghhh bestttt laa kannnn!!!!!
perkara yg paling aku suka skali open book laaahhhh...hahahaha...

so harini dah lepas 2 test..minggu depan ada test bel lak. arap boleh la jawab kan..

n yg menggembirakan hati aku harini aku dah dapat laptop baruuu!!!!
yeeeaaayyyyyyy!!!
mekasih ayah!!!!

tapi belum dirasmikan lagi sbb nak kene cas dulu 8 jam kan..so esok baru la operasi mengexplo windows 8 bermula. nak install autocad, nak install photoshop, nak install sketchup la, 3dmax la, revit la, game la, game lagi, game game lagi, lagi lgi game...hahahhaha

ok la..sok aku nak poie mid ngan clasmate aku. nak bawak mereka yg tak pernah poie mid jalan-jalan round2 mid. haha...n da most important aku nak makan TAKOYAKI!!!!!lame gleerrrr tak makan..

ok daaa....

Tuesday, October 30, 2012

khas utk cika...that's when i love u

entry khas untuk chikova airashi yg tersayang...
org len takyah tgk..hahaha...

nah video utk ko..dah berkurun dah ko request..baru skng dpt buat..ahahaha...
tapi aku tak gune gitar tau..
aku gune ukulele..ni je yg ade kat umah..
that's when i love u..



Friday, September 7, 2012

akuu laparrr weii

1st day daftar uitm. Alhamdulillah semuanya dipermudahkan Allah. Pukul 11 aku dah selesai daftar sekali dengan kolej. Roomate aku semua dah balik tingal aku sorang.

Abanggggg ceepatttlaa datanggg...LAAAPAAARRRR!!!!

Hah ko...siap bold lagi menunjukkan betapa bumi ini ku melangkah
 ke utara selatan timur dan barat, ku jejaki....eh eh ternyanyi lagu warisan pulak..betapa akuu laparrnyeee punn adoiii ter ber..

ok le..tu je...sajo yo an nak hupdate memandangkan laptop eden baru yo elok ni hah.. baru semalam dapat balik laptop den ni hah..baru la bullehh on9.

oklahh...abg akuu baru tepon. die dah nak gerak dah...

papaii

Monday, August 13, 2012

Iftar kat kopi bilage

salam....

Hiiii blogku...adoii dah lama aku tak update ni hah. Sampai ada orang tu suoh update sbb dah bosan tgk entry aku tak ubah-ubah pun. Lately ni mmg aku takde mood nak update blog even byk jugak benda aku nak cerita.

Masa hari khamis 2nd august 2012, atin call aku. Aku dengan mamai-mamai pun aku angkat la tepon. Aku bangun lambat gak ari tu..iye la sebab aku memalam tgk olimpik sampai kul 3 pagi. Aku kan minat sukan. Suko boto aku tgk sukan. So atin ajak r aku g iftar ngan dak2 skolah aku dulu. Kebetulan die pun ade kat shah alam so senang la aku kan. Aku pergi balik semenyih ngan atin je.

3rd August 2012

Atin ambik aku kat umah dalam kul 4.00 camtu. Lepas atin dah amek aku die anta kawan die dulu kat seksyen 7. Then barulah kitorang gerak ke semenyih dlm kul 5 ikut puchong. Aku mmg kalo balik semenyih ikut puchong. Aku mmg tak ikut federal. Tapi tu lah dah sampai serdang jam giler kottt..tak penah aku ikut puchong jam macam tu. Si cika dah byk kali msg tanya kitorang kat mane. Die takut la kan sengsorang kat opis. dah r opis die agak keras.

Tapi b4 tu amek amira aida dulu kat masjid uniten. Solat skali sambil tunggu keming bakal tunang atin sampai dari kelate. Kul 6.30 kitorang pun gerak la nak mengangkut si cika. Dah sampai opis cika kene lak tunggu gate bukak. lamo ea kemain hah nak tunggu gate bukak. boleh tido lagi untuk 2 hari baru gate tu bukak agak ea...kahkahkahkahkkaa...apo lai kan. jadi bahan r kan gate tu. gate pun boleh jadi bahan kan.

Tapi dah kitorang otw nak g coffee village kat putrajaya tetibe cika,

cika: eh mano handbag aku weyy (dengan gelabahnye die cari)
aku: ntah..tapi tadi aku nampak ko bawak beg sandang tu je. xdo lak nampak handbag ko
atin: weyy dah cari tul2 ke
cika: haah weyy mmg takde la..tinggal kat opis!!!cane ni purse aku sume dalam tu weyy

So ape lagi kitorang pun terpakse la patah balik ke opis cika. Kitorang mmg suke jenjalan round2 opis orang ni kan :p. suke tunggu gate bukak 2 hari. then lepas dah amek beg cika terus je laju g kopi bilage sbb dah nak berbuke kot. tapi mase otw macha tepon nak air ape kan. Amin pun cakap nak air bandung soda. so kitorang pun ikut je la kan. So amin pun cakap air bandung soda 4. Kitorang plak ckp lebih baik ambik jag je kan lagi senang. tapi si keming ni berkeras jgk nak gelas sbb katenye ade 3 layer air tu. Kitorang pun ok je la. wait n see la kan...


So sesampai je kopi bilage mmg betul2 dah nak marghrib. Tekojut aku bile tgk ghamai ea la hai bebudak laki. panjang boto meja kitorang. Tapi cam bese la..bdk2 pompuan cite ngan dak2 pompuan..lelaki ngan lelaki. Reunion laahhh sangatttt kannn -_-


lepas tu tgk la air bandung yg dikatekan 3 layer tu kan. Aku cika ngan atin...emmm ok 3 layer lahhh sangatttt kannnn. Apo lai..opkosh la kono bahan si amin tu kan. mamat 3 layer!!!

Lepas dah kekenyangan g solat margrib dulu. then baru decide nak g mane lopeh tu kan. Tapi bukan main lai lamo gile nak decide...si cika dah bising2 dah kan..weyyy pasni nak g mane weyy..aku rase 87 kali ade kot. Camtu lah kan selagi xd orang yang bangun takkan ade yg bangun. So yg dak2 pompuan pun bangun dulu then si jejake2 pun ikut. Hmmm tauu pun nak bangun kan. 



Kitorang lepas tu g alamanda. Bak kate wawan die nak g main kete token. Walaweii bukan main lagi hahh..tak padan ngan ustaz..haahha..aku pulak mmg suke main game token. nak2 game tembak2...pergghhh mmg peberettt aku la kannnn...kitorang kat sane sampai dah nak tutup alamanda tu baru kitorang balik.


Aku ingat mmg nak balik umah la kan rupenye diorang ajak g karok kt jln reko. Perghh bdk2 laki kemain lagi ponoh 1 bilik tu diorang aje. Malu lak aku. Aku ni dah laa pemalu kan. So yg pompuan2 beli lagi 1 bilik lain. Sejam je la kan. Aku pun dah agak mengantuk. patutnye aku tido umah cika malam tu tapi len lak jadi nye. cika lak tido umah wan aku. Ala tapi takpo...rumah cika umah aku...rumah aku rumah cika jugak......

ok la papai..letih dah aku...

Sunday, July 1, 2012

jenjalan ke jaybee ^_~

Salam...
Hari rabu 20hb jun cika comeyy msg aku ajak g johor teman die kulusus. Aku pun cam agak teruja la kan sbb dah lame gler kot tak g johor. Last g johor tyme rombongan asrama mase form 3. Hah tu la kali terakhir aku g johor. Lame an..

So aku pun nak tggu r ayah balik nak mintak izin poei sanun. Tup tup ayah kasi msg die balik lewat cuz ade meeting. Aku pun tanpa lengah2 aku msg ayah aku ckp nak g johor ngan syapikah. Ayah pun terus balas ok!!hahahaa dah xcited dah time nih.

Tapi ari rabu tu aku dah rase tak sihat dah. Iyela kan aku sakit tekak giler2 punya. Makan pun tak lalu. Mane taknye..stiap malam tgk bola smpai kul 5 pagi. So aku ckp kat cika kalo aku cancel last2 minit cmne an sbb aku demam..aku takut tak larat...Cika pun kemain lagi cite bende2 yg sonok. Die ckp byngkan la nnt kite g danga bay, kite g ali baba, kite g mandi air terjun. Aku pun mmg teruja la kan lantas aku kisai2 peti ais cari ubat demam, ubat sakit tekak, ubat selsema aku yang dulu2. Nasib baik simpan lagi. 

Malam khamis ayah aku anta balik semenyih. Tapi tu la mlm tu aku mmg takleh tido langsung dengan batuknye, selsemanye. Adik2 aku lena je tido..Lepas subuh baru r boleh tido. Kesiann aku..hukhukkk.

JUMAAT 22 JUN 2012

Lepas solat zohor aku terus bergegas ke ktm bangi sbb nak kejar bas kul 3.30. Aku pun berdoa la kan jgnlah aku demam teruk nnt mase kat jaybee. Alhamdulillah la aku tak pape. Cume batuk ni ganggu aku. Nak tido pun aku takleh. Huhhh seksa...

Marghrib aku ngan cika dah kat rumah caca. Rehat sekejap then dlm kul 8.30mlm journey pun bermulalah. Naik kereta sue. Excited dah nih. Pegi danga yg dah lame tak jejak tu. Bukan main lagi bergambar. Turun kete je dah bergambar. Caca belanje belon love. Comeiii sgt belon tu. Abis kami borong sampaikan ade pakcik tu siap cakap lagi 

"patutlah belon habis...korang beli banyak..cucu pakcik tak dapat"

hakhakhakk..nasib la pakcik..siape cepat die dapat!!!



kami dan baloon-baloonnnn
main roda-roda impian
hah time cika main roda ni agak kelakar la di situ..yo yo cika main pusing2 roda siap ngan bunyik lagi...weee.weeee...mmg kuat r kan..aku pun naik malu jadinye dgn bunyi roda tu yg bising ditambah pulak ngan bunyi suare cika..aku pun undur r ke belakang pelan2 buat2 tak kenal sbb ramai giler kot mamat2 yg tgk si cika ni main...diorang gelak lagi...hahahahahahahahaa....jgn marah cika...pastu ade abam polis...cika tangkap leleh..aku bese2 jek..hahaha..abam polis tolong amekkan gambar..

lepas tu kami naik cruise pulak..bestttt!!!ade ikan lompat2 glow in the dark...sanntekkkk sangaaaaaat!!!!!sambil naik cruise si caca tunjukkan la bangunan johor..
yg tu bangunan ape..yg ni ape pulak kan..besttt gilerrr ngan angin sejuknye...

papaiii kami nak naik cruiseee bersame bebelon...
ambik angin mlm...sejukk
Lepas dah abis lawat sume haruslah lapar kan...so pegi la makan...kete2 kat situ byk dri singopore aje..


soping-soping
 SABTU 23 JUN 2012

ok hari sabtu ni kami pegi air terjun kota tinggi..bermandi-manda..tapi aku tak mandi sgt sbb aku batuk..nnt lagi melarat pulak batuk aku. Nak naik ke atas punyalah tinggi..lotih aku..termongah-mongah dah..hoho..rupenye aku dah penah pergi dah air terjun kota tinggi ms rombongan asrama dulu. Tapi mase tu batch aku tak ramai pergi sbb kan nak pmr. Ala bape ari yo bukannye ade effect pun kan..tapi aku mmg pergi r..aku rase tak penah aku miss rombongan asrama..sentiase ikuttt..

Mase nga lepak2 ade r uncle tu nga amek gambar..so kami yg kat blakang ni xpecially cika duk ter'peace-peace' kat belakang dgn harapan gambar ade kat camera uncle tu...hahaha...tapi alangkah malangnye si wafi tu nampak pulak cika posing lantas terbahak2 si wafi tu gelak...siap bagi tau uncle tu lagi..hahahaaha merengg btl. Cika dah memalu dah..nasib la uncle tu sporting abis. Siap ckp nak msk pic tu dlm fb lagik...hahaha...tapi anak uncle tu ensem even putuh kan..drpd putuh kat dlm bas tu lbh baik aku pilih anak uncle ni..haha....

dlm kul 12 kitorang pun balik la..eh bukan balik tapi g makan kat nasi ayam basir..aku cm bese la..aku mane leh makan ayam so aku mintak nasi gorang biase je. tapi aku tak abis sbb byk owh nasi die..nasib ade dewan bandaraya tolong abis kan nasi aku..licin terus..then dah abis mkn kami balik rumah n tiiidooooo....penat glerrrr n bestt owhhh dpt tidooo!!!

Petang tu dlm kul 6 kitorang g pulak alibaba. Ok mmg sgt unik karaoke alibaba ni...kat shah alam pun xde macam ni..so haruslah amek gambar bebanyak kan...entry ni mmg byk gmbar je..tgk la sampai muak..muahhhahhahaa...

Lepas dah karok pergi makan then balik rumah n tidooo..simpan tenaga untuk balik esok...

AHAD 24 JUN 2012

ok hari ahad tu dlm kul 11 lebih kitorang nak g tgk wayang cite madagascar kat aeon tebrau. Sampai2 je trus g beli tiket sbb nnt takut lambat. Tetapi alangkah sedihnye bile cite madagascar takde kul 1..kul 4 adela..tapi lambat sgt..nnt nak blk bangi lagi kan..so decide je la tgk mail lambung..agak lawak r cite die...tapi b4 tu g makan sushi dulu alas perut then jenjalan dulu sementara tunggu kul 1.30...then dah abis tgk cite g makan tomyam...lepas tu singgah tempat keje caca n sue dlu...then g amek brng2 kat umah caca dlm kul 5 tu gerak ke terminal larkin..hah time ni dah start sedihh..iyela..bile lagi nak hangout camni kan..


aku sampai shah alam kul 1.30 pagi..letih sesangatttt...bile dah sampai rumah mule la rase boring je..asik teringat je time kat johor..pastu asik2 tgk gambar..b4 nak tido pun tgk gambar..lepas tu nnt mule r terpikir time cmni mase minggu lepas kt danga..pastu time ni aku dkt sg...arghh aku tak suke mcm tu...mmg tiap kali lepas jalan2 je mesti aku akan rase cmtu....

hah ok la..aku dah letih dah..time nga hupdate bb aku lak xpired..dah nak kene topup dlu..sibbek dah beli topup ptg td...wokeyy la..chau chin chau...

happy birthday to me...ahaksss

Monday, June 18, 2012

yeahhh laptop dah repair!!

Akhirnya!!!laptop aku dah siap repair...fuhhh almost 2 month aku hidup tanpa laptopku yg kucinta (kene puji2 sket lappy ni biar tak rosak lagik). 
Aku pun tak caya aku leh hidup tanpa lappy 2 bulan. terror gak aku ni.

Nasib la time lappy rosak nga cuti skolah. So takde la aku nak boring sbb adik2 aku ade kek umah ni hah. Tapi tu la kalo diorang ade kat rumah ni dah cam tongkang pecah dah. Aduhhh penat aku nak mengemas.

Aku taktau nak cakap ape sbenar ea ni. Jap g kul 2.45 nak tengok bola. Itali vs Ireland. Go italy go. Pagi tadi tengok Portugal vs Netherlands ngan ayah aku. Kali ni ayah aku bangun pulak sbb belanda main kan. Ayah aku minat belanda. Aku pulak tak minat belanda. Portugal pun aku tak minat. Aku minat germany. Aku suke ozil..ozil..ozil..measut ozil..

So pagi tadi aku bedua la ngan ayah tengok bola sampai dekat kul 5. Time goal bersorak goooaallllll!!!!!padahal aku tak sokong pun belanda ngan portugal. Hahaha. Kalaula tv3 siarkan german vs denmark kan best. Apelahhh....

wokeyylahh...daaa

Monday, April 9, 2012

cuti-cuti ke Port Dickson ^_~

Salam...

Fuuhhh!!Fuuhhh!!bersawang dah hah blog haku ni.
Oleh sebab dia dah bersawang-sawangan aku nak cerita la pasal vacation aku ngan member2 zaman skolah dulu.

Pada suatu hari, cika tetiba msg aku ajak pegi PD. Aku pun bile dgr PD lantas aku cakap aku nak poie. Almaklumlah dah lamo tak poie PD. So terus je decide nak ajak yg lelain. Ok bile ajak semuanye ada lapan org. Dah seronok dah ni kan. Tapi apakan daya....dah last2 minit diorang cakap tak dapat pergi. owhh kecewwa sungguh kowtt. Mano tak ea dah booking tiara dah. Dapat murah lagi tu untuk studio unit. Only rm140!!!Aku ngan cika dah lotih dah nak uruskan semua ni kan. Nak pikir transport lagi, nak cari hotel lagi, nak deal lagi kan..penat owhhh. Tapi takpolah...even 4 org yo yg poie tapi tetap best gilerrr ahhhh. Havoc gitu.

So 31 mac kitorang pun bertolak la dalam kul 1. Cika kat umah dah risau2 dah kitorang tak sampai2 lagi. Mano tak ea kalo tak dio kono wat ot. Nnt tinggal 3 org yo nnt lagi sadisss. Bila dah jumpa tu paham2 je la kan. Betapa riuhnya dalam kete. Cerita tu cerita ni, gosip-gosip lai..hhahaha...tapi lambat la sampai sbb jam kot. Sumo nak poie pd lak an. Kul 2 lobih gak r sampai.

otw ke PD....

So dah check-in, relax2 kojap. Then decide nak mandi kat bawah. Nak main gelongsor. Tapi alangkah sedihhnye bile tgk bayaran nak masuk waterpark mahal bonar rm28. tak bebaloi lak ai. Baik mandi laut yo kan. Dengan muka kecewa pak guard panggil kitorang tanya nak mandi ek. Skali die jual kat kitorang rm10 je. Hah kau sape yg taknak kan. Org dah offer mesti la nak an. So aku pun pegi la ikut pak guard tu nak beli gelang waterpark. Aku nak togolak yo tgk reaksi guard tu nak kuarkan gelang. Tertoleh2 dio takut org nampak. Hahaha...Bile dah dapat dengan happynye n tak sabar nak terjun dalam air.
Kalau dulu takyah bayar pun. Mase aku g dulu dapat main gelongsor skali yo. tu pun merayu2 kat abg tu. Tapi kali ni hah ko nak naik bape byk pun lantak r ko. Byk kali kitorang naik gelongsor sampai puas. Hah mmg puas betol la. Lamo kitorang berendam. 2jam lebih.

kami baru check-in

muka-muka happy dapat mandi..yeayyyy!!!!

Bila dah naik bilik ofcourse la rase lapar kan sbb tak makan tgh hari lai. Makan jajan je mano konyang kan. Malam tu lepas maghrib pegi cari makanan.Makan kat restorant mayang sari. Yang sronoknye bae yg belanje. Tapi haishh makanan die tak brape nak kick la. dah la lapar kan. Tapi xpo la. Belasah yo.
masing-masing kelaparan...aummmm

Then nak g jenjalan ke dataran, tapi tutup lak an. Pegi pulak ke ict tiruan sbb ayin nak cari baju tapi xdo yg bokonan. Pastu ade akak tu ckp ade expo kat bt. 6 hah apo lai bergegas la ko sanun. Dah sampai sume bersorak...hahhh tu die. Skali tu pasar malam la..agagagaga...rupenye expo tu dopan lai..hikhikhik. Kat sana baru ayin dpt cari baju die. Sweetttt gitu!!!!dah puas round2 tekak rase nak minum lak. Singgah la g kt gelas besar. Ingat nak mengunyah la sekali yg ringan2 punya makanan dah tutup tinggal yg berat2 je. Dah la aku cam lapar sbb bihun tomyam tadi tak kick. Sambil minum tu ayin cerita la pasal perisai wanita. Ape kite kene buat sume kan. Kene jage2 ngan lelaki sbb diorang ni byk helahnye. Sampai kul 12 kitorang lepak kat situ. Bae pun dah ngantuk dah sbb die drive kan.

Dah sampai bilik memasing siap2 la nak tido. Tukar baju sume skali tetibe diorang menjerit cam kene histeria sbb ade lipas. mulo la nak geli2 kan. Dah tu memasing takut lipas. Adoiiii cemano ni. Aku nak dekat ngan lipas pun aku takut. Besar kot lipas tu. Cika yg baru nak sembahyang tak jadi nak sembahyang. Lantas kitorang decide nak g kuar g beli ridsect even mase tu dah kul 2 pagi. Nak kuar tu siap cakap lagi kat pak guard nak g beli ridsect. Diorang dah gelak2 dah. Kene la cakap kat guard takut jadi fitnah pulak. Nnt diorang ingat kitorang g berpoya2 lak walhal nak g beli ridsect je.

Aku mase kat dalam kete aku nak tegelak je tapi aku tahan. Aku senyum je sensoang kat depan. Nak gelak kesian lagi satu nnt kene marah...hikihikhik..Dah beli ridsect si cika the brave pun g la sembur satu bilik. Byk giler la kan dekat setengah botol. Aku duk kat pintu. Bae n ayin duk kat luar sambil tutup mulut sbb takut nnt diorang jerit. Dah rase puas hati kitorang pun masuk la. Bau ridsect takyah cakap la. Naik lemas kitorang. Cam dah reda sikit tetibe ayin jerit lagi. LIPASSS!!!!! tgk lipas tu kat depan pintu store dekat ngan suar aku. Cika pun terus sembur kat suar aku. Gilerr byk die sembur tapi tak mati2 gak. Then si L tu dah pening2 die kuar lai panjat ke dinding aku pun sembur la bebanyak. nak ketuk ngan surat kabar tak sempat. Die dah keluar ke stor dulu. Aku ngan cika terus sumbat pintu tu ngan surat khabar. Huhhh selesai. dah boleh tido ngan amannye. Dekat kul 4 jugaklah memasing baru tido setelah penat berperang ngan lipaas 2 ekor.

Esoknye checkout awal sbb nak g sarapan merangkap lunch. g la makan kat teluk kemang sambil menikmati keindahan pantai dan angin yg nyaman skali. Dah abis makan berphotoshoot la pulak. Beli belah skejap. Then acara kemuncak g karokkk!!!Bae tak penah lagi g karok. iyela kan mase kat US dulu mane ade karok!!bile dah dapat karok abih di kongkernye lagu2. Pasni lagu die, pastu lagu die lagi, then lagu die lagikk...hahahahaha...baeee...baeeee...Tapi puas mmg puas la kan.



Kul 3 lebih jugak la kitorang bertolak balik. N mase otw nak balik tu pun ade je bende lawak yg jadik.

Bae: kita wat jamak takhir kan laa?
cika: tak ni johan!!!!(dengan kuatnye cika mencelah sbb mase tu tgh dgr radio)
aku: haah kite buat jamak takhir (dengan muka slumber je sbb taknak gelak n taknak kasi cika malu)

Tetibe cika gelak..aku kalo die dah gelak aku takleh r nak tahan. Aku ngan bae pun terbahak2 r gelak!!!!hahahaahhaaahaaa. Aku ingat nak diam je kan tapi cika dah gelak kan..aku ngan bae pun terikut la samo. Bak kato cika daripada aku malu camtu baik aku gelak je. nnt korang bahan aku pulak. hihikhik cam pepaham je an ko cika.

So perjalanan diteruskan. mule2 hantar cika balik dulu pastu ayin n last skali aku sbb bae nak tumpang solat kat umah wan aku. Vacation kali ni sgt2 la best. Aku rase ni la 1st time kitorang cuti sesama sendiri2. Dulu cuti2 sesama under asrama. G langkawi, cameron, melaka, johor. Haissshhh lepas ni nak g vacation lagi tapi aku ngan cika taknak uruskan. Bagi diorang lak buat. Hahahaha.Biar tau susah senang nak deal sume tu.

Ok la..papaiiiiii ^_~

Tuesday, February 28, 2012

rumah aku je takde

Rumah aku je takde, rumah orang lain ade..
ade ape?ade ape??ala bende tu la..yang kuali kat atas bumbung tu.
kuali boleh piring pun boleh.

Ape bende la ni kan. Ala ape lagi kalau bukan astro. Hah dalam deretan rumah, rumah aku je yang takde astro. Rumah jiran sebelah kanan ade astro, sebelah kiri pun ade astro, selang dua ade, selang tiga ade jugak, selang menyelang dan seterusnye pun ade jugak. 

So nak jadikan cerita semalam kan cardiff city vs liverpool. Aku dengan semangatnye cari streaming die. Lame kemain aku cari tanpa putus ase. Akhirnya aku dapat jugak car link die. Yaahhooooo!!!!!!!

Aku semangat giler tengok. Bile cardiff nak goal terjerit-jerit aku sengsorang kat dalam bilik. 

Yes!!!yes!!hah cepat bawak bola tu..hahh gooaallllll!!!!!!!

Bersorak aku sensorang. Melompat-lompat atas katil sambil guling-guling sampai jatuh katil pastu terseliuh tangan. ok aku tipu. Aku bersorak je. Tapi sebab dah malam buta takde la nak jerit kuat2. Kang terjaga lak ayah aku yang tengah tido tu. Tapi ishhh memang best sesangat la game diorang. Kirenye 1st time la aku tgk cardiff main. Slalu tgk highlight je. Maklumlah takde astro (sambil buat muka 5sen).

Paling cemas mase penalti kick. Huhhh bedebar die macam debaran mase game malaysia vs indonesia mase seagame. Hah camtu lah debaran aku. mase kene lamar pun tak debar camtu...teeettttt..tetttt...ok gurau je. saya single lagi..sesape yg bekonan ngan den ni masuk la meminang (nak promote jap)

Skang aku dah suka ngan club cardiff city. Malaysia punya tu. Aku sebagai rakyat Malaysia bangga sangat la bila ade tulisan malaysia kat jersy cardiff. Go cardiff go!!!Even cardiff tak dapat nak julang carling cup tapi takpe korang main sangat hebat. Kalah tipis je.

Monday, February 20, 2012

seronok hari ni..bahagia..haha

Huuaaaaaa...hari ni aku rasa macam puas betul la. Si ipi dengan dina tengah hari tadi ajak ayah g carrefour. Ala dokek yo kek bukit rimau tu hah. Pegi sana bukan buat ape pun. Just nak main game je kat sana. hohohooo..Aku pun join r skali kan. 

Aku pun pergi r beli token then main game time crisis. Ala yang tembak2 tu. Best giler main tu. Aku pun dah lama tak menembak. Lama jugak aku main game tu. Sampai ada budak kat sebelah aku tunggu je aku. Agaknya dalam hati die cakap "uhhh haii..terrornye akak ni main. tak kalah2 lagi ni hah"

Hahahahaa..aku tak peduli pun budak kat sebelah aku. Aku suko bonar main tembak2 ni. Tapi tak dapat nak habiskan sebab makin lame makin susah. 1 stage pun dah lame. Longoh tangan den ni hah pogang pistol tapi puas sesangat r. Aku main dah hampir separuh stage 2. Pastu dah tak larat dah. Lotih pinggang ni hah.

Adik2 aku jangan cakap r. Skejap main kete, pastu main basketball la, main tembak2 la, main boling la. Diorang tu mmg giler dengan game. Tengok la kakak die sape kan. Ayah pun ikutkan je la sebab diorang pun balik shah alam jarang-jarang.

Lepas tu pegi pet shop nak beli makanan kucing. Time nak bayar tetibe wahh ade sugar glider r. Hari tu pegi takde lagi. Comel aje sugar glider tu. Kalo ade duit aku nak beli.

Bila dah habis lepas tu pegi secret recepi kat kota kemuning sebab ibu kirim pai ayam. Skali tgk xd pai ayam, yg ada lamb pai. So beli la cornice chicken n 3 slices of cake.Woohhh mmg kenyang la kan petang tu. Emmm bila dah kenyang ape lagi mata pun mengantuk la. Itu yang hantar adik2 aku balik semenyih lambat tu. Kul 9 lebih sampai umah wan. Lepas tu aku g umah atin kejap sebab nak bagi duit kat die tuk ke kursus kawen tu. Tapi skejap sangat kitorang jumpa. Bapo minit yo. Aku pun nak cepat sebab nak balik shah alam balik kan.

Aku ingat balik semenyih petang la kan so boleh la gak lepak2 skejap. Tapi nak buat camne. Malam baru bertolak kan. Mmg tak dapat la.

ok la..sayonara

Monday, February 13, 2012

tak nampak pun

Mana naga?Mana dia?Aku nampak dua kali naga keluar. Tapi ayah tak perasan. Ayah pun tanya tadi "tak keluar pun naga tu. Ada nampak tak?"

Ahhaaaa...Apa naga-naga ni. Raya cina dah habis la. Haissshhh ni bukan naga yang tu la. Ni naga dalam cerita merlin tu. Kan ada contest sekarang ni. Ayah iye-iye suruh aku masuk sebab nak kan hadiah la. Menarik jugak hadiah tu. Grand prize dia LED tv 42 inch. Hah menarik tak. Menarik kan. Bagi aku menarik la sebab aku memang nak tv.

Kalau dapat tv tu la kan, tv yang sekarang ni boleh la letak kat atas untuk aku main ps. HAHAHAAHAA...iye la tv kat bilik aku ni hah dah rosak. Dah takleh pakai dah. Gelap je. Susah aku nak main game memalam. Aku ni dah la gile dengan game. Sehari tak main game tak sah.

U know what. I'm the perfect gentleman. Weyy ape la yg ko merepek ni. Bukannya ape. Tu title yg aku dah dapat sebab aku main game pes2012. Aku main penuh hemah. Susah tu nak dapat title tu. Aku kene dapatkan less than 1 foul per match in last 10 game. What??!!10 game??What tak what la. Aku dah dapat dah pun title tu. Suke giler aku. Tersenyum lebar macam panda senyum.erk...panda senyum ke?konfius jap.

Hmmmm takde ape nak cakap sbenarnya. Saja nak mengisi ruang kat blog ni. Kalo tak nnt tak terusik pulak kan. Lagi satu aku ape ni hah pasal uitm. Tak dapat continue la. Aduhhh 20 org je kuota. Macam giler je 20 org je. Sabar ye kawan-kawan. Architecture memang camtu. Mungkin rezeki kita bukan sekarang.

So tadi abang ada cakap nnt try mintak sub course pulak. Iyela kalo aku nak sambung degree archi aku mmg agak susah la nak dapat. Kekadang aku terpikir jugak nape la aku tak ikut cakap ayah masuk aje matrik tu. Nak buat camne dah aku tak minat matrik. Menyesal pun tak guna kan. So skang aku dah decide next tyme aku nak apply building surveyor or qs. Forget about architecture. Aku amek yg sub aje.building surveyor n quantiti surveyor. 

Lagipun mase aku g interview uitm tu lecturer tu ade suggest kat aku amek building surveyor. Building surveyor is also architect. Bak kate lecturer tu kita jadi doktor bangunan. Hah best la tu. Ok don't give up najlaa. Move on okeyhh. yeah i can do it.

Hmm nampaknya lambat lagi la aku nak kawen...oppsss kawen??calon pun takde lagi..

ok byep...

Sunday, January 15, 2012

celebrate birthday my brother n lil sis


Taadaaaa.....
hah ni la dia birthday cake adik-adik aku iskandar and dina. Actually hari ni 15hb beday iskandar, dina pulak 9hb hari tu so sambut skali la. Senang sikit kan. Kek ni dina yang pilih. Sedappppp saangatttt kek ni!!!!!Aku siap bawak balik umah lagi. 

Dina dah bersiap nak pergi beli kek. Ingat tadi nak pergi beli kek kat secret recipe tesco semenyih je tapi makngah cakap nnt jammed la plak. Tau-tau je la somonyih ni camno. tak ponah yg tak jam..So kitorang pun pegi la secret recipe kat bandar sri putra. Skojap yo. 15 minit dah sampai. Lebih kurang yo kalo g tesco smenyih.

Hah nampak tu muka dina excited nak tiup lilin. Dah 7 tahun dah umo dina. Skejap je rasa. Tapi iskandar takde la pulak. Dio ado kek sbolah den masa tu. Maleh dio nak amek gambar padahal beday dio ari ni. Takpolah dah besar. dah 17 tahun. bagi la adik kecik ni hah merasa pulak ye.
Teddy bear tu baru beli tengah hari tadi kat giant kemuning utama sebelum aku ngan ayah balik semenyih. Iyela tahun ni sambut kat semenyih. Dulu mase dina 5 tahun sambut kat berjaya park. uuihhh meriah sungguh. Banyak betul hadiah dina dapat masa tu. Tengok bear tu besar kan!!!
Ni dia gambar masa celebrate beday dina yg ke 5 tahun. Tengok la siap dengan kepak lagi tu...voke..haha...dulu panggil dia datin dina... 

tahun ni dina pakai baju tido je kikiikik sbb ngan family je kan. Ala tapi uwan takde. uwan g surau mase ni.

ok...daaa

Saturday, January 14, 2012

pakai inai je ingat dah kawen

Salam..

Aku suka pakai inai. Kalau dulu-dulu masa skolah aku tak pakai inai sbb kan tak boleh pakai ke skolah. Bila dah habis skolah baru aku pulun pakai. Aku ingat lagi masa dulu kawan-kawan aku ramai pakai inai and esok pulak ada sportcheck..hah apa lagi masing-masing mengikis kuku nak bagi hilang inai. hahaha..lawak je...aku ingat lagi macam mana bae n adiey punya la kecoh nak hilangkan inai tu. kecoh la jugak kat ostel tu mase batch form3 mase tu..lawak la...

Tapi sekarang ni dah boleh pakai inai puas-puas dah. Takde sape nak halang. Tapi kan dalam sebulan ni kan dah berapa orang dah tanya aku dah kawen ke. Aikk pelik je kan. Masalahnya orang yang aku tak kenal tanya. Masa interview uitm hari tu, lecturer tu tanya maybe sbb die tengok aku pakai inai skali ngan cincin. 

Masa tu dah habis interview aku nak bangun la keluar, tetibe die tanya. Aku pun tegaskan la aku single lagi. Hahaha..tegaskan ehhh. Ingat dia nak ngorat ko le tu...

Lepas tu hari tu ada posman datang hantar pos laju. Nak kene sign n tulis nama. Abang posman pun tetibe tanya "baru kawen ke?"

aku pun cakap takde la. so dlm hati aku cakap mesti die nampak inai aku ni. cekap betul mata mamat ni. walhal inai ni dah nak pudar dah kot.

So adakah jodoh aku dah nak sampai?hahahaha...umo pun bukan muda lagi..tahun ni dah 23...apa??dah 23 dah ko najlaa...haishhh belum jumpe mr. right lagi la. macam mana ni...cemas ni cemas (intonasi cikgu ley peng) kiikikik...umo aku dah nak 23 tapi kan ramai lagi yg 1st tyme jumpe aku, ingat umo aku 18 tahun...wahhh bangga ni..bangga nihhhh...

Tengah-tengah menaip ni aku tengah dengar lagu mr know it all...u think that u know me...That's why I'm leaving you lonely, lonely....Cause baby you don't know a thing about me

ok byep

Wednesday, January 11, 2012

Yanni - Almost A Whisper Cover (keyboard)

Salam...

Sekarang ni bulan January. Family aku ramai beday bulan jan. Hari ni adik bongsu aku si dina punya beday. Dah 7 tahun dah die..skejap je rase..kalo dulu tyme die baby aku slalu gigit pipi die yg saanngaaattttttt tembam tu. dah macam orang jepun dah. terlebih jepun pun ado gak.

ewwwww cutenye....ni la dina mase baby...

Aku nak wish la hepy belated beday, hepy beday, and hepy becoming beday to my adik-adik, ain, dina, n iskandar. Ain adik sepupu aku beday die 9 jan, dina 10 jan, iskandar 15 jan. Hah dekat2 kan..so bak kate dina hari ahad ni baru sambut beday skali gus. so kalo camtu aku ingat nak balik semeyih la hari ahad ni ngan ayah nak celebrate beday diorang skali. dah lame tak celebrate reramai. apekan daya adik2 aku semua skolah kat sana.

hah lagi satu hari ni tod baru je beranak. dapat 3 ekor lagi kucing baru. yg bestnye kitten tu lahir same beday ngan dina la..senang la aku nak ingat umo kucing aku nnt. 

ok la. sebenarnya aku bukan nak cakap panjang pun hari ni. petang tadi boring-boring aku pun main la lagu almost a whisper dari yanni. cer tengok..cer tengok..cer dengar..cer dengar...


hah...best kan..best kan...lagu die yg best..aku main takde best mane pun. silap sane silap sini..ahh lantaklah kan...janji aku puas..eh puas ke??

ok daa...

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa