visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Thursday, February 26, 2015

second last day of practical

assalamualaikum...

harini hari kedua terakhir aku practical kat sgs malaysia sdn bhd..
esok last day..dan esok jugak lecterer dtg melawat..
harini kerja aku buat report..tapi satu page je baru..
kahkahkah..mood dah takde..
lagi plak cuaca panas..so kepala aku jadi sakit..
duduk dlm aircond tapi asik nak minum...

harini mmg takde buat pape..
nak buat brochure pun takde mood..
haishhh apa nak jadi la kan..

takpelah..mlm ni aku buat la brochure tu kalo aku ghajin..
hahahaha...
eh tapi mlm ni jugak aku kene print saki baki kerja yg aku buat sbb nak tampal dalam buku log..
esok kan lecterer nak tgk buku log..
tapi buku log aku da mmg tebal..
sem lepas pny buku log lagi tebal..
itupun tak semua aku masukkan..
kalo tak 3 buku pun ntah2 tak cukup..

so minggu depan dah start class..
tapi siyes aku tak  bersedia nak balik seksyen 7..
aku tak sediaaaa..
hati aku ni rasa macam dah takde pape kat seksyen 7 tu..
semua kenangan dah terkubur dah...
segalanya dah berubah..
semuanya dah berubah..
dan diri aku sendiri pun dah berubah...

sebenarnya aku tak berubah tapi keadaan yg buatkan aku berubah..
tapi tidak mengapa..
masih ada yang memahami..
aku hargai itu..

aku cuba nak buat mcm takde apa2 pun yg berlaku...
tapiiiii...hmmmm ntahlah..
kita tgk je la nnt cemana...
ntah la weyy..
aku rasa dah lain sangat..
sangat sangat lain..

macam sekelip mata semua berubah..
takpe..
bertabahlah ye..

ok lagi lebih kurang sejam lagi nak balik..
lebih kurang sejam nak kul 6..
cuaca kat luar mcm gelap..
dengar ada guruh2..hujan barangkali..

okla...
papai..
daaaa


Sunday, February 15, 2015

bukalah hati itu

Assalamualaikum. .

Aku rasa mcm bersalah sangat..
aku tak ucapkan dengan betul..
itu bukan dari hati..
sepertinya aku rasa kasihan..
kasihan kerana sepertinya aku menipu dia dan diri sendiri..

Maaf..hati aku ini belum terbuka luas..
hanya sedikit sahaja aku buka laluan itu..
kerana aku masih belum boleh menerima..
tapi perasaan itu boleh dipupuk..
Aku berpegang pada itu..
tapi aku memerlukan masa..
ya..masa...
tapi tidak ku tahu berapa lama masa yg akan aku ambil utk semua ini..

Sepertinya luka..
tapi bagaimana ia terjadi jika aku sendiri pun tidak memulakannya..
aku pernah ke hadapan..tetapi cuma utk seketika..
kerna selepas itu aku bertindak utk mengundur diri..
kerna aku merasakan yg aku perlu beri laluan itu..
aku rela lepaskan demi kamu..
kau aku anggap sahabat aku..
jadi aku rela lepaskan utk kamu..
kerana kau lebih memerlukan dia..
biar ku simpan saja duka lara itu..
walaupun kamu tahu aku terlebih dahulu mengenali dia..
aku kira ini semua takdir...

Dan sekarang aku harus memberi laluan..
aku harus membukanya..
Harus memberi peluang pada insan lain yg mengharap...
aku hanya membiarkan masa yg menentukan..
maka kan ku cuba utk menerima yg lain walaupun agak sukar...

Sunday, February 8, 2015

kecelaruan itu

Assalamualaikum. .

Aku tak tahu nak ckp mcm mana la..
Mulut kata ya..tapi hati kata tak..
sebenarnya ada bende lain yg halang aku dari buka pintu hati aku seluas-luasnya utk yg lain..
kalau buka pun mungkin hanya ruang kecil..cukup hanya sekadar utk mengintai..

Walau apa pun..aku sedang cuba utk membukanya..aku harap apa yg aku buat ni betul even sebenarnya aku belum boleh nk move on..

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa