visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Thursday, December 27, 2012

kono kojar ngan beruk..haha

salam...

hahahahha..aku nak gelak yo la arini memikirkan psl marghrib tadi..kahkahkahhhh...sape yg tgk aku rase mesti akan terbahak2 punye r..

ok skng ni study week..tp aku tak study2 lagi....study week pun ado lai kelas..n hari ni mmg full gilerrr..
dari pg kul 9 smpai la kul 10mlm bru smpai bilik balik..tadi pagi ada test land surveying ngan blaja skali..pastu ptg ada presentation building law...
alhamdulillah..group aku dpt yg terbaik..syukurrr...

tu pun kitorang baru wat time tgh hari..mse tu la idea sume timbul kan..siap wat sketsa bagai an..teringat lak time skolah dulu slalu wat sketsa...bak kate org dah sebati dah jiwa ngan sketsa...haha....

ok2 nak dijadikan cerita abis je presentation building law dlm kul 7..so terus la kan nak g solat maghrib terus..then baru la g pasar malam kan. sbb nak makan takoyaki lagiiiiii...mase tu pulak hujan kan..so mmg takleh la nak g memane..

on the way nak g surau ado la sekumpulan beruk ni...dari yg baby smpai la yg ke datuk nenek dia...mmg la memula memasing puji kecomelan mereka kan...tapi siyes la...yg baby2 mmg comeiii kan...duk melekat kat mak die...

lopeh tu time dah nak sampai kek pintu surau aku ngn nisa depan skali..ingat beruk2 ni taknak la ganggu kitorang..last2 diorang lari kat kitorang..dak2 yg len dah lari dulu dah kan...aku ngan nisa dah stuck dah tak tau nak lari mane..aku leh lak duduk kat bangku...siap wat tgn "mohon jgn ganggu saya...plizzzz...plizzz"
ok beruk ni paham lak bahasa isyarat aku..die pun stop..pastu tenung je aku..pastu yg beruk len lak datang kat kitorang siap ade biskut coklat lagi kat mulut die...cehhh tamparrr kang baru tau (mcm brani je)...

tapi mmg siyes nebes giler kot...beruk yg tua  tu dah berbunyik dah..lai la kitorang takut...last2 slow2 kitorang gerak then agak2 jauh sket dari beruk2 sekalian terus je kitorang memecut laju cam lari 100m..usain bolt pun kalah agaknye...

kahkahkahakahak.....mmg lawak laaaaa.....beruk2 ni kisai tiap2 tong sampah yg ade....abih bersepah koridor...nisa siap stuck lagi dlm toilet sbb beruk ado kek dopan toilet tu hah...hahaahha...lagi r lawakkk...

pastu dah lelame tu beruk2 yg kiut tu pun dah pergi dah..kitorang pun msuk la surau..g la cite kt dak2 yg ado kek surau tu kan...diorang siap ckp lagi nampak n dgr kitorang lari dari beruk2...bergegar kot...hahaahha...mano tak ehh..ramai kot kitorang time tu....dah sumo lari mano tak gogar ehhh..
kahkhakhakkkahhh...

ok2..stop it..asik nak golak yo...montang2 la dah abih test tadi..ehh..final lum lai weyyyhhhh...takut!!!!!
ok la...member2 sume dah tido dah ni..yo2 je nak tgk movie..skali aku je yg teguh mata ni taknak lelap...tu yg aku teringat nak update pasal beruk2 kiut tu..

ok la...sok aku nak study building construction memandangkan final ari jumaat miggu depan...

ok daaaa.....wish me luck for final exam ok :)

Wednesday, December 12, 2012

quick update : 12/12/12 reunion

salam.
another quick update...

ari ni 12/12/12 kan...
sepatutnye ade reunion aspuri kan ari ni..
ingat lagi mase tu bincang kat surau aspuri..
kak tijah cadangkan 12/12/12...

mase tu klakar la pulak..ade yg ckp nnt ramai dah kawen..pastu siap bwk anak la kan g reunion..
hahaha klakar la...tapi tgkla kan...mmg dah ramai yg dah kawen...alhamdulillah..

ok tu je..
daa...

quick update: asgmnt, presentation, quiz...wwow

salam..
quick update...

sok ade presentation building construction!!hampir siap..
yeahhh!!!

n esok kene anta 2 essay...1 dah siap satu lagi belum...malassnyee nak wat essay..
dah lame gler tinggal sekolah an...

n esok jugak ade quiz building law!!!!owhhh tidakkkk!!!

ok la...
tu je nak celoteh ari ni...

daaaa...

Tuesday, December 11, 2012

quick update : subway takoyaki

salam..

quick update..

tgh hari tadi lepas je abis presentation environmental science and services aku ngan member2 gerak ke plaza masalam. plan mase dlm clas gak then terus je decide g sana..

then kebetulan dlm beg aku ade lg 3 baucer subway..hah apo lai..mmg mkn subway la kan..

tapi mmg lmbt la kitorang smpai sbb tunggu bas lame gler. dkt kul 3 baru makan..byngkan la tak makn dari pagi..aku just makan biskut rokok sebatang, sebutir nips yg dpt sbb berebut ngn member, ngan sebiji gula2 mentos.. ok nampak tak betapa laparnye aku lepas tu.

makan subway tadi siyes tak kenyang. so b4 g subway ternampak plak takoyaki..gler kau taknak beli.dah lame mengidam tau nak takoyaki. lame gler tak makan.

so lepas g subway g pulak beli takoyaki...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii..................

takoyaki die kurang enakkkkkkk!!!!!!1huaaaaaaaa :(

tapi kurang enak pun abih yo aku makan...hahaha...

ok2 skng aku nga sakit pale gler2 ni even dah telan 2 biji activ fast..dah sapu bam pun masih tak mmpu nak legekan kesakitan..
nampak tak betapa sakitnye pale aku skng ni..

ok lah...aku boring wat asgmnt ni senanye..so nak men game la plak...
ok daaaaa

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa