visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Thursday, July 25, 2013

quick update : part time job

assalamualaikum...

Ya Allah lama sungguh aku tak jenguk blog ni..
aku taknak cakap banyak..
skang dah cuti sem..so mmg boring taktau nak buat ape..
masa last day hantar design retreat house lecturer design aku puan Elma yg sangat sporting invite aku join die punya business..
jadi designer mereka sbb mereka tak cukup designer..
so aku mula2 cam tak confident tapi bila puan Elma dah bagi kepercayaan yg mcm tu maknanya aku boleh buat sebenarnya...

alhamdulillah aku dah buat untuk tiga client punya design n macam2 ragam client ni..
nak puaskan hati client mmg susah..
baru la aku tau cmne rasa dia..heeee..

Daaannnnnn....aku ade partner juga...amirul hafiz partner aku..apiz ni byk idea sbb tu aku ajak die jadi partner aku..mula-mula die taknak tapi lama2 dia ubah fikiran..lantas dia join juga :)

tenkiuuuu apiz sebab jadi partnerr :)

sebenarnya aku dah lama dah cari job yg macam ni...
buat keje dari rumah je..cume internet connection kene ade lah kan..
akhirnya tercapai hasrat aku nak ada job yg macam ni..
fun2 je an..an..
boleh baring, telentang, meniarap pun boleh..
santai habissss..

tapi nak cerita masa nak design untuk first client mmg nervous weyyy..
sbb takut tak kene ngan cita rasa client..aku n apiz pun tungkus lumus la buat design tu memalam buta..
lagi satu hal aku tak tau nak tetapkan harga berapa..
ala tapi harga bukan segalanya..yang penting experience..
lagi satu aku terima job ni sbb nak mengukuhkan aku pny skill kat photoshop ni..

youtube lah guru photoshop aku.heeee..

aku dah buat fridge magnet, sticker ngan cloth label..alhamdulillah

oklah..itu aja yg aku nak huppdateee

c ya laterr :)

assalamualaikum n selamat berpuasa..sok nuzul quran

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa