visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Sunday, July 1, 2012

jenjalan ke jaybee ^_~

Salam...
Hari rabu 20hb jun cika comeyy msg aku ajak g johor teman die kulusus. Aku pun cam agak teruja la kan sbb dah lame gler kot tak g johor. Last g johor tyme rombongan asrama mase form 3. Hah tu la kali terakhir aku g johor. Lame an..

So aku pun nak tggu r ayah balik nak mintak izin poei sanun. Tup tup ayah kasi msg die balik lewat cuz ade meeting. Aku pun tanpa lengah2 aku msg ayah aku ckp nak g johor ngan syapikah. Ayah pun terus balas ok!!hahahaa dah xcited dah time nih.

Tapi ari rabu tu aku dah rase tak sihat dah. Iyela kan aku sakit tekak giler2 punya. Makan pun tak lalu. Mane taknye..stiap malam tgk bola smpai kul 5 pagi. So aku ckp kat cika kalo aku cancel last2 minit cmne an sbb aku demam..aku takut tak larat...Cika pun kemain lagi cite bende2 yg sonok. Die ckp byngkan la nnt kite g danga bay, kite g ali baba, kite g mandi air terjun. Aku pun mmg teruja la kan lantas aku kisai2 peti ais cari ubat demam, ubat sakit tekak, ubat selsema aku yang dulu2. Nasib baik simpan lagi. 

Malam khamis ayah aku anta balik semenyih. Tapi tu la mlm tu aku mmg takleh tido langsung dengan batuknye, selsemanye. Adik2 aku lena je tido..Lepas subuh baru r boleh tido. Kesiann aku..hukhukkk.

JUMAAT 22 JUN 2012

Lepas solat zohor aku terus bergegas ke ktm bangi sbb nak kejar bas kul 3.30. Aku pun berdoa la kan jgnlah aku demam teruk nnt mase kat jaybee. Alhamdulillah la aku tak pape. Cume batuk ni ganggu aku. Nak tido pun aku takleh. Huhhh seksa...

Marghrib aku ngan cika dah kat rumah caca. Rehat sekejap then dlm kul 8.30mlm journey pun bermulalah. Naik kereta sue. Excited dah nih. Pegi danga yg dah lame tak jejak tu. Bukan main lagi bergambar. Turun kete je dah bergambar. Caca belanje belon love. Comeiii sgt belon tu. Abis kami borong sampaikan ade pakcik tu siap cakap lagi 

"patutlah belon habis...korang beli banyak..cucu pakcik tak dapat"

hakhakhakk..nasib la pakcik..siape cepat die dapat!!!



kami dan baloon-baloonnnn
main roda-roda impian
hah time cika main roda ni agak kelakar la di situ..yo yo cika main pusing2 roda siap ngan bunyik lagi...weee.weeee...mmg kuat r kan..aku pun naik malu jadinye dgn bunyi roda tu yg bising ditambah pulak ngan bunyi suare cika..aku pun undur r ke belakang pelan2 buat2 tak kenal sbb ramai giler kot mamat2 yg tgk si cika ni main...diorang gelak lagi...hahahahahahahahaa....jgn marah cika...pastu ade abam polis...cika tangkap leleh..aku bese2 jek..hahaha..abam polis tolong amekkan gambar..

lepas tu kami naik cruise pulak..bestttt!!!ade ikan lompat2 glow in the dark...sanntekkkk sangaaaaaat!!!!!sambil naik cruise si caca tunjukkan la bangunan johor..
yg tu bangunan ape..yg ni ape pulak kan..besttt gilerrr ngan angin sejuknye...

papaiii kami nak naik cruiseee bersame bebelon...
ambik angin mlm...sejukk
Lepas dah abis lawat sume haruslah lapar kan...so pegi la makan...kete2 kat situ byk dri singopore aje..


soping-soping
 SABTU 23 JUN 2012

ok hari sabtu ni kami pegi air terjun kota tinggi..bermandi-manda..tapi aku tak mandi sgt sbb aku batuk..nnt lagi melarat pulak batuk aku. Nak naik ke atas punyalah tinggi..lotih aku..termongah-mongah dah..hoho..rupenye aku dah penah pergi dah air terjun kota tinggi ms rombongan asrama dulu. Tapi mase tu batch aku tak ramai pergi sbb kan nak pmr. Ala bape ari yo bukannye ade effect pun kan..tapi aku mmg pergi r..aku rase tak penah aku miss rombongan asrama..sentiase ikuttt..

Mase nga lepak2 ade r uncle tu nga amek gambar..so kami yg kat blakang ni xpecially cika duk ter'peace-peace' kat belakang dgn harapan gambar ade kat camera uncle tu...hahaha...tapi alangkah malangnye si wafi tu nampak pulak cika posing lantas terbahak2 si wafi tu gelak...siap bagi tau uncle tu lagi..hahahaaha merengg btl. Cika dah memalu dah..nasib la uncle tu sporting abis. Siap ckp nak msk pic tu dlm fb lagik...hahaha...tapi anak uncle tu ensem even putuh kan..drpd putuh kat dlm bas tu lbh baik aku pilih anak uncle ni..haha....

dlm kul 12 kitorang pun balik la..eh bukan balik tapi g makan kat nasi ayam basir..aku cm bese la..aku mane leh makan ayam so aku mintak nasi gorang biase je. tapi aku tak abis sbb byk owh nasi die..nasib ade dewan bandaraya tolong abis kan nasi aku..licin terus..then dah abis mkn kami balik rumah n tiiidooooo....penat glerrrr n bestt owhhh dpt tidooo!!!

Petang tu dlm kul 6 kitorang g pulak alibaba. Ok mmg sgt unik karaoke alibaba ni...kat shah alam pun xde macam ni..so haruslah amek gambar bebanyak kan...entry ni mmg byk gmbar je..tgk la sampai muak..muahhhahhahaa...

Lepas dah karok pergi makan then balik rumah n tidooo..simpan tenaga untuk balik esok...

AHAD 24 JUN 2012

ok hari ahad tu dlm kul 11 lebih kitorang nak g tgk wayang cite madagascar kat aeon tebrau. Sampai2 je trus g beli tiket sbb nnt takut lambat. Tetapi alangkah sedihnye bile cite madagascar takde kul 1..kul 4 adela..tapi lambat sgt..nnt nak blk bangi lagi kan..so decide je la tgk mail lambung..agak lawak r cite die...tapi b4 tu g makan sushi dulu alas perut then jenjalan dulu sementara tunggu kul 1.30...then dah abis tgk cite g makan tomyam...lepas tu singgah tempat keje caca n sue dlu...then g amek brng2 kat umah caca dlm kul 5 tu gerak ke terminal larkin..hah time ni dah start sedihh..iyela..bile lagi nak hangout camni kan..


aku sampai shah alam kul 1.30 pagi..letih sesangatttt...bile dah sampai rumah mule la rase boring je..asik teringat je time kat johor..pastu asik2 tgk gambar..b4 nak tido pun tgk gambar..lepas tu nnt mule r terpikir time cmni mase minggu lepas kt danga..pastu time ni aku dkt sg...arghh aku tak suke mcm tu...mmg tiap kali lepas jalan2 je mesti aku akan rase cmtu....

hah ok la..aku dah letih dah..time nga hupdate bb aku lak xpired..dah nak kene topup dlu..sibbek dah beli topup ptg td...wokeyy la..chau chin chau...

happy birthday to me...ahaksss

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa