visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Thursday, October 1, 2015

My 1st day

Assalamualaikum...
1 oktober 2015..1st day aku kerja setelah habis bachelor building surveying...
Company besar...aku mula2 saja gatal2 apply..dan aku tak pernah tau pun company aku tu..

Tetibe je aritu dpt call g interview..then bbrp hari lepas tu dpt call aku dpt job tu..aku mcm...ehhh!!! Biar btl dpt...

Tp dlm masa sama sepatutnya aku kene g interview kat kajang..tp tak kesampaian sbb da dpt kerja kat company skng ni...

Ok scope kerja aku mcm biasa la buat dwg..tp kali ni bukan mcm biasa..byk bende aku kene belajar..start dr zero la senang cite..autocad tu mmg la aku da excellent..cuma bende yg aku nak design ni boleh kata lari bidang sket..byk bende aku nak kene paham before aku boleh mendesign...

Company aku ni boleh dikira melayu ada brapa..majority cha ya nun alif..bos aku german..aku diletakkan dlm department IT..departmemt IT sama ofis ngn hr..aku sorang je perempuan melayu kat dlm ofis tu..department lain ada la perempuan melayu..tp jauh la...so aku rasa mcm tak best plak nak kerja lama2 kat sini..tapi taktau la lambat laun aku suke ke kan ngn company ni...aku rasa mcm aku nak lari pergi sgs balik...buat kerja yg aku suka...pergi site.. buat inspection..borak2 ngn bos department aku...bos belanja makan...alaaa rindunyaa lahh haiii...sepatutnya awl2 lg aku terus anta resume kat sgs...tp takpela..aku da tny bos aku...if aku nak kerja sgs ada ruang tak utk aku?n die kata hantar je resume...

Tapi takleh la tinggalkan company sekarang..aku ada 6 bulan utk menonjolkan diri aku..lepas tu kalo aku pny performance ok so aku akan diserap la...takpela..stakat ni aku cube je dlu sesuaikan diri...

Ok la....adioss

Sunday, September 13, 2015

sedihnya la haiii :'(

assalamualaikum...

aku rasa sedih sgt harini...
kenapalah aku selalu dipersalahkan dalam hal yg mcm ni..
asik2 aku je yg kene..
mcm aku ni tak pandai langsung dalam bab2 ni..

ibu kata aku bodoh..
bodoh dlm bende2 mcm ni..
bukan skali...dah banyak kali dah ibu ckp kat aku mcm tu..
ye mmg aku bodoh..tapi hati dan perasaan bukan boleh dipaksa..

kenapa bercerita mcm dia tahu segala-galanya..
padahal aku tak cerita detail pun apa sebenarnya yg berlaku..
cerita kat semua mcm aku ni takde siapa yg nak..
tak pandai nak jaga relationship..
tak pandai jaga pasangan..

hati aku betul2 dah terguris dgn kata2 tadi..
aku tak tau dah nak cakap apa..
aku sedih sangat..
sangat2 sedih..

ye..aku mmg tak suka berbicara mengenai perkara ni..
even dgn ibu pun aku still berahsia..
banyak kisah yg ibu tak tahu..
siapa yg suka aku..
siapa yg aku suka..

ibu rasa takde siapa pun yg nak kat aku..
padahal bukan mcm tu..
aku mencari calon suami..
bukan mencari pasangan yg hanya utk beberapa bulan saja..
aku mencari lelaki yg boleh menjadi imam pada aku..
yg baik..yg ikhlas...

ya..mmg aku dah jumpa siapa gerangannya..
tapi itu hasil usaha ibu jugak..
mula2 mmg aku boleh terima..
tapi lama2 aku rasa mcm aku menipu diri sendiri..
sbb ada insan lain yg bertahta kat hati aku..
tapi insan tu tak pernah tahu..
atau dia buat2 tak tahu..

tapi aku tidak menipu pasangan aku..
aku berkata padanya yang aku perlukan sedikit masa utk melupakan segalanya..
dan dia faham..
dan dia telah berikan ruang itu pada aku..
terima kasih aku ucapkan kerana memahami..
tapi tidak ramai yg tahu akan hal ni..
ibu pun tak tahu..
sbb tu ibu kata aku bodoh..
bodoh mahu melepaskan org yg dah sesuai..

sedih sangat aku rasa harini..
betul-betul sedih 

:'(    :'(     :'(

Friday, September 4, 2015

Rindu kamu

Assalamualaikum..

Aku sebenarnya rindu sgt kat dia..
Dia dah lama hilang dlm hidup aku..
Mungkin dia mmg taknak ada hubungan dgn aku..
Moment2 aku pun skng ni dia buat2 tak nmpak..tp moment2 kwn2 aku yg lain dia like plak..
Kdg2 siap komen lg...
Kalau aku ada buat salah aku minta maaf..
Aku mencari dan mengharap kau yg dulu..
Mungkin barangkali kau pun rasa apa yg aku rasa..
Mungkin kau sengaja jauh dari aku...
Now aku dah cakap kat hati, no more sacrifice..
Aku akan terus terang kat kau apa yg aku rasa selama ni..
Aku tak tegur kau bukan sbb aku benci kau..
Aku syg kau sebenarnya..
Tapi aku berundur sbb merasakan yg ada seseorang yg suka kat kau..
Kawan aku sendiri dan kawan kau jugak..
Aku harap aku ada kekuatan utk luahkan apa yg aku rasa..
Harus ketepikan ego ini..harus!!

Tuesday, March 24, 2015

trip to Kedah

Assalamualaikum. .

Now otw to Kedah. .ada trip akademik..
nak buat measured drawing
semoga semua dipermudahkan..
amin ya rabbal a'lamin...

Thursday, March 19, 2015

esok ade interview

assalamualaikum..

nothing much to say for today..
harini sgt malas nak buat kerje..
esaimen ade je tapi malas nak gerak...
thesis lagilah..cari info last2 mengantuk..
tido skejap then bangun terus main pes 2015..
hahaha..

ni aku baru habis layan cerita doraemon 3d stand by me..
padahal dah tgk dah haritu kat rumah..
tapi rasa nak tgk lg...
sbb tak tau nak buat apa..

esok ada interview utk report practical..
hope segalanya okey esok..
skang ni aku tgh layan suria cinta..
dgr suara djlin mlm ni..
bukan malam ni je..
bermalam-malam aku layan djlin suria cinta..
lagu ohsem2..
nostalgia gitu..
skng ni tgh lagu sorry seems to be the hardest word..

so sad..so sad..its a sad situation..
lalalala..

okey..
papai


Friday, March 13, 2015

pretend that nothing happen

assalamualaikum..

hey u..
just becuz i dont react, doesn't mean i didn't notice..

yeahh..u r still in my mind...
i admit it..but i cant hurt her heart nor ur heart..
it is okey if only i hurt mine..

its hurt indeed,,but its okey..
i just dont want us to get so far apart..
cuz i luv her..she's like my sister to me..
i'd rather step back..
for her..

now i have to find another person in my life..
yeahh i have had it..
but i dont know about my real feeling towards him..
i have to do istikharah..
i feel like im lie to myself..

i hope everything is going to be ok..
but i need to ask u one question..
but i have no courage to talk to u if u r infront of me..
i have no strength..

every time i met u..
i feel so sad, angry and also missing u..
but i just kept it..
didnt show my expression to anyone..
pretend that nothing happens....

i think im da strong woman..
yeahhh..this is me..
always sacrifies to anyone else


Thursday, February 26, 2015

second last day of practical

assalamualaikum...

harini hari kedua terakhir aku practical kat sgs malaysia sdn bhd..
esok last day..dan esok jugak lecterer dtg melawat..
harini kerja aku buat report..tapi satu page je baru..
kahkahkah..mood dah takde..
lagi plak cuaca panas..so kepala aku jadi sakit..
duduk dlm aircond tapi asik nak minum...

harini mmg takde buat pape..
nak buat brochure pun takde mood..
haishhh apa nak jadi la kan..

takpelah..mlm ni aku buat la brochure tu kalo aku ghajin..
hahahaha...
eh tapi mlm ni jugak aku kene print saki baki kerja yg aku buat sbb nak tampal dalam buku log..
esok kan lecterer nak tgk buku log..
tapi buku log aku da mmg tebal..
sem lepas pny buku log lagi tebal..
itupun tak semua aku masukkan..
kalo tak 3 buku pun ntah2 tak cukup..

so minggu depan dah start class..
tapi siyes aku tak  bersedia nak balik seksyen 7..
aku tak sediaaaa..
hati aku ni rasa macam dah takde pape kat seksyen 7 tu..
semua kenangan dah terkubur dah...
segalanya dah berubah..
semuanya dah berubah..
dan diri aku sendiri pun dah berubah...

sebenarnya aku tak berubah tapi keadaan yg buatkan aku berubah..
tapi tidak mengapa..
masih ada yang memahami..
aku hargai itu..

aku cuba nak buat mcm takde apa2 pun yg berlaku...
tapiiiii...hmmmm ntahlah..
kita tgk je la nnt cemana...
ntah la weyy..
aku rasa dah lain sangat..
sangat sangat lain..

macam sekelip mata semua berubah..
takpe..
bertabahlah ye..

ok lagi lebih kurang sejam lagi nak balik..
lebih kurang sejam nak kul 6..
cuaca kat luar mcm gelap..
dengar ada guruh2..hujan barangkali..

okla...
papai..
daaaa


Sunday, February 15, 2015

bukalah hati itu

Assalamualaikum. .

Aku rasa mcm bersalah sangat..
aku tak ucapkan dengan betul..
itu bukan dari hati..
sepertinya aku rasa kasihan..
kasihan kerana sepertinya aku menipu dia dan diri sendiri..

Maaf..hati aku ini belum terbuka luas..
hanya sedikit sahaja aku buka laluan itu..
kerana aku masih belum boleh menerima..
tapi perasaan itu boleh dipupuk..
Aku berpegang pada itu..
tapi aku memerlukan masa..
ya..masa...
tapi tidak ku tahu berapa lama masa yg akan aku ambil utk semua ini..

Sepertinya luka..
tapi bagaimana ia terjadi jika aku sendiri pun tidak memulakannya..
aku pernah ke hadapan..tetapi cuma utk seketika..
kerna selepas itu aku bertindak utk mengundur diri..
kerna aku merasakan yg aku perlu beri laluan itu..
aku rela lepaskan demi kamu..
kau aku anggap sahabat aku..
jadi aku rela lepaskan utk kamu..
kerana kau lebih memerlukan dia..
biar ku simpan saja duka lara itu..
walaupun kamu tahu aku terlebih dahulu mengenali dia..
aku kira ini semua takdir...

Dan sekarang aku harus memberi laluan..
aku harus membukanya..
Harus memberi peluang pada insan lain yg mengharap...
aku hanya membiarkan masa yg menentukan..
maka kan ku cuba utk menerima yg lain walaupun agak sukar...

Sunday, February 8, 2015

kecelaruan itu

Assalamualaikum. .

Aku tak tahu nak ckp mcm mana la..
Mulut kata ya..tapi hati kata tak..
sebenarnya ada bende lain yg halang aku dari buka pintu hati aku seluas-luasnya utk yg lain..
kalau buka pun mungkin hanya ruang kecil..cukup hanya sekadar utk mengintai..

Walau apa pun..aku sedang cuba utk membukanya..aku harap apa yg aku buat ni betul even sebenarnya aku belum boleh nk move on..

Saturday, January 17, 2015

habis sudah sem 5

assalamualaikum...

merdeka..merdeka..merdeka..
okey merdeka yg tak berapa merdeka..
payypeeerrr construction technology td sangat lah mencabar minda aku ngn kawan2..
siyes lain sangat soalan..
macam pathology jugak..

soalan bukan main lain dari past year..
apa2 pun aku dah buat yg terbaik dah utk sem ni..
aku harap result aku sem ni meningkat setelah 2 sem berturut-turut aku jatuh..

paper building law dengan paper financial alhamdulillah boleh jawab..
cuma bila tiba paper subject core..hmmm..mcm tu la..
aku jawab ape yg aku tahu n ikut logic..
sketch je ape yg aku rasa betul..

ok lah..aku nak layan movie..
sok nak berkemas2 nak balik rumah isnin ni..
kalo tak ingat nak balik ahad je tapi nak kene jumpa lecterer bincang pasal thesis aku n nak amek buku log utk practical hari rabu ni..

ok mmg start dr sem 4 takde istilah cuti utk kiroang..
cuti sem kene practical..
takpe..tinggal satu sem je lagi..
yippeeee..
semoga semuanya dipermudahkan..
amin ya rabbal a'lamin..

ok la..papaiii

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa