visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Monday, April 9, 2012

cuti-cuti ke Port Dickson ^_~

Salam...

Fuuhhh!!Fuuhhh!!bersawang dah hah blog haku ni.
Oleh sebab dia dah bersawang-sawangan aku nak cerita la pasal vacation aku ngan member2 zaman skolah dulu.

Pada suatu hari, cika tetiba msg aku ajak pegi PD. Aku pun bile dgr PD lantas aku cakap aku nak poie. Almaklumlah dah lamo tak poie PD. So terus je decide nak ajak yg lelain. Ok bile ajak semuanye ada lapan org. Dah seronok dah ni kan. Tapi apakan daya....dah last2 minit diorang cakap tak dapat pergi. owhh kecewwa sungguh kowtt. Mano tak ea dah booking tiara dah. Dapat murah lagi tu untuk studio unit. Only rm140!!!Aku ngan cika dah lotih dah nak uruskan semua ni kan. Nak pikir transport lagi, nak cari hotel lagi, nak deal lagi kan..penat owhhh. Tapi takpolah...even 4 org yo yg poie tapi tetap best gilerrr ahhhh. Havoc gitu.

So 31 mac kitorang pun bertolak la dalam kul 1. Cika kat umah dah risau2 dah kitorang tak sampai2 lagi. Mano tak ea kalo tak dio kono wat ot. Nnt tinggal 3 org yo nnt lagi sadisss. Bila dah jumpa tu paham2 je la kan. Betapa riuhnya dalam kete. Cerita tu cerita ni, gosip-gosip lai..hhahaha...tapi lambat la sampai sbb jam kot. Sumo nak poie pd lak an. Kul 2 lobih gak r sampai.

otw ke PD....

So dah check-in, relax2 kojap. Then decide nak mandi kat bawah. Nak main gelongsor. Tapi alangkah sedihhnye bile tgk bayaran nak masuk waterpark mahal bonar rm28. tak bebaloi lak ai. Baik mandi laut yo kan. Dengan muka kecewa pak guard panggil kitorang tanya nak mandi ek. Skali die jual kat kitorang rm10 je. Hah kau sape yg taknak kan. Org dah offer mesti la nak an. So aku pun pegi la ikut pak guard tu nak beli gelang waterpark. Aku nak togolak yo tgk reaksi guard tu nak kuarkan gelang. Tertoleh2 dio takut org nampak. Hahaha...Bile dah dapat dengan happynye n tak sabar nak terjun dalam air.
Kalau dulu takyah bayar pun. Mase aku g dulu dapat main gelongsor skali yo. tu pun merayu2 kat abg tu. Tapi kali ni hah ko nak naik bape byk pun lantak r ko. Byk kali kitorang naik gelongsor sampai puas. Hah mmg puas betol la. Lamo kitorang berendam. 2jam lebih.

kami baru check-in

muka-muka happy dapat mandi..yeayyyy!!!!

Bila dah naik bilik ofcourse la rase lapar kan sbb tak makan tgh hari lai. Makan jajan je mano konyang kan. Malam tu lepas maghrib pegi cari makanan.Makan kat restorant mayang sari. Yang sronoknye bae yg belanje. Tapi haishh makanan die tak brape nak kick la. dah la lapar kan. Tapi xpo la. Belasah yo.
masing-masing kelaparan...aummmm

Then nak g jenjalan ke dataran, tapi tutup lak an. Pegi pulak ke ict tiruan sbb ayin nak cari baju tapi xdo yg bokonan. Pastu ade akak tu ckp ade expo kat bt. 6 hah apo lai bergegas la ko sanun. Dah sampai sume bersorak...hahhh tu die. Skali tu pasar malam la..agagagaga...rupenye expo tu dopan lai..hikhikhik. Kat sana baru ayin dpt cari baju die. Sweetttt gitu!!!!dah puas round2 tekak rase nak minum lak. Singgah la g kt gelas besar. Ingat nak mengunyah la sekali yg ringan2 punya makanan dah tutup tinggal yg berat2 je. Dah la aku cam lapar sbb bihun tomyam tadi tak kick. Sambil minum tu ayin cerita la pasal perisai wanita. Ape kite kene buat sume kan. Kene jage2 ngan lelaki sbb diorang ni byk helahnye. Sampai kul 12 kitorang lepak kat situ. Bae pun dah ngantuk dah sbb die drive kan.

Dah sampai bilik memasing siap2 la nak tido. Tukar baju sume skali tetibe diorang menjerit cam kene histeria sbb ade lipas. mulo la nak geli2 kan. Dah tu memasing takut lipas. Adoiiii cemano ni. Aku nak dekat ngan lipas pun aku takut. Besar kot lipas tu. Cika yg baru nak sembahyang tak jadi nak sembahyang. Lantas kitorang decide nak g kuar g beli ridsect even mase tu dah kul 2 pagi. Nak kuar tu siap cakap lagi kat pak guard nak g beli ridsect. Diorang dah gelak2 dah. Kene la cakap kat guard takut jadi fitnah pulak. Nnt diorang ingat kitorang g berpoya2 lak walhal nak g beli ridsect je.

Aku mase kat dalam kete aku nak tegelak je tapi aku tahan. Aku senyum je sensoang kat depan. Nak gelak kesian lagi satu nnt kene marah...hikihikhik..Dah beli ridsect si cika the brave pun g la sembur satu bilik. Byk giler la kan dekat setengah botol. Aku duk kat pintu. Bae n ayin duk kat luar sambil tutup mulut sbb takut nnt diorang jerit. Dah rase puas hati kitorang pun masuk la. Bau ridsect takyah cakap la. Naik lemas kitorang. Cam dah reda sikit tetibe ayin jerit lagi. LIPASSS!!!!! tgk lipas tu kat depan pintu store dekat ngan suar aku. Cika pun terus sembur kat suar aku. Gilerr byk die sembur tapi tak mati2 gak. Then si L tu dah pening2 die kuar lai panjat ke dinding aku pun sembur la bebanyak. nak ketuk ngan surat kabar tak sempat. Die dah keluar ke stor dulu. Aku ngan cika terus sumbat pintu tu ngan surat khabar. Huhhh selesai. dah boleh tido ngan amannye. Dekat kul 4 jugaklah memasing baru tido setelah penat berperang ngan lipaas 2 ekor.

Esoknye checkout awal sbb nak g sarapan merangkap lunch. g la makan kat teluk kemang sambil menikmati keindahan pantai dan angin yg nyaman skali. Dah abis makan berphotoshoot la pulak. Beli belah skejap. Then acara kemuncak g karokkk!!!Bae tak penah lagi g karok. iyela kan mase kat US dulu mane ade karok!!bile dah dapat karok abih di kongkernye lagu2. Pasni lagu die, pastu lagu die lagi, then lagu die lagikk...hahahahaha...baeee...baeeee...Tapi puas mmg puas la kan.



Kul 3 lebih jugak la kitorang bertolak balik. N mase otw nak balik tu pun ade je bende lawak yg jadik.

Bae: kita wat jamak takhir kan laa?
cika: tak ni johan!!!!(dengan kuatnye cika mencelah sbb mase tu tgh dgr radio)
aku: haah kite buat jamak takhir (dengan muka slumber je sbb taknak gelak n taknak kasi cika malu)

Tetibe cika gelak..aku kalo die dah gelak aku takleh r nak tahan. Aku ngan bae pun terbahak2 r gelak!!!!hahahaahhaaahaaa. Aku ingat nak diam je kan tapi cika dah gelak kan..aku ngan bae pun terikut la samo. Bak kato cika daripada aku malu camtu baik aku gelak je. nnt korang bahan aku pulak. hihikhik cam pepaham je an ko cika.

So perjalanan diteruskan. mule2 hantar cika balik dulu pastu ayin n last skali aku sbb bae nak tumpang solat kat umah wan aku. Vacation kali ni sgt2 la best. Aku rase ni la 1st time kitorang cuti sesama sendiri2. Dulu cuti2 sesama under asrama. G langkawi, cameron, melaka, johor. Haissshhh lepas ni nak g vacation lagi tapi aku ngan cika taknak uruskan. Bagi diorang lak buat. Hahahaha.Biar tau susah senang nak deal sume tu.

Ok la..papaiiiiii ^_~

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa