visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Thursday, June 30, 2011

kisah cinta??

salam...

Kadang-kadang aku hairan dengan ceritera cinta pasangan yang bercinta. Ada yang putus tu cepat aje dapat cari pengganti baru. Macam takda apa pun yang berlaku. Ada jugak yang putus then dapat pengganti tapi still tak boleh lupakan yang lama. Ni la pentas dunia. Banyak persembahan yang tak diduga.

Itu untuk cinta dua belah pihak. Macam mana pulak dengan cinta sebelah pihak?Atau cinta bertepuk sebelah tangan?Atau yang lebih perit cinta yang dipendam? Memendam rasa memang sangat perit. Tapi bagi aku dah rasa bahagia bila orang yang kita sayang tu bahagia dengan pilihan dia even dia tak tau yang kita pendam perasaan kat dia.

Tengok dia senyum, gelak pun dah ok dah. Walaupun kadang kala hati kita yang menangis dan merintih. Hadir kamu itu kadang kala menyempurnakan aku. Tapi cinta itu bukan semua milik kita. Kadang kala cinta tak mungkin akan bersatu.

Cubalah untuk mengerti aku seperti aku mengerti kamu. Bacalah isi hatiku. Tak bisakah kamu cuba untuk menghargai hati dan perasaanku. 

Monday, June 27, 2011

Teman



sejenak kita renungi
suatu zaman bernama remaja
tika semangat melimpah-limpah
impian jiwa berkobar-kobar

sejenak kita hayati
suatu zaman bernama dewasa
tika melangkah lebih waspada
fikir sebelum berkata-kata

telah kita harungi
meniti usia dari mula
hingga tiba di sini
menjalin kasih sejati

berteman bersama
kita sejiwa
di dalam tangisan...
di dalam tawa...

seiring sehati
mewarna mimpi
setinggi awangan
persahabatan kita
junjungi...

suka sangat dengan lagu ni. lagu teman dari album 3 suara-jac, ning ngan shila amzah. aku terpikat ngan lagu2 dalam album ni. lagu-lagu harmoni. best2 lagu diorang. lagu teman ni penuh makna. bila dengar mesti tringat kat kawan-kawan. cuba la hayati

Thursday, June 16, 2011

Yanni - Nostalgia covered by najlaa




aku suka dengan lagu-lagu Yanni dari kecik lagi. bila dengar sedap je.
lagu Nostalgia ni antara favourite song aku la. 
lagu ni mule2 slow then naik skit2 kerancakan die.

ni dah ke brape juta puluh ratus kali dah aku record. hehe...
asik salah je. nebes la katakan..
walhal aku soang je mase tu.
last skali baru la ok. 
sbb aku kene amek feel dulu. dah ade feel baru la jari-jemari aku ni rancak mainkan not.

stiap lagu ade die punya penceritaan or tafsiran.
bagi aku lagu ni start slow nak menunjukkan tyme kite kecik2 dlu tak byk cabaran.
then lame2 lagu ni naik rancak skit2. 
bila kita dah dewasa so makin byk cabaran yang kita kene lalui.
pahit, manis, masam, masin, payau, kelat, semua kita kene tempuh.
n lastly kita berjaya gak lalui pahit getir tu.
ni tafsiran aku. orang lain punya tafsiran mungkin lain dari aku.
itulah seni namanya kan...

ok..salam...

Wednesday, June 15, 2011

tergelak tgk saga ayah

Salam...

smalam aku tgk cerita nasib do re mi kat tv 2. dah byk kali tgk pun tergelak gak lagi. nak2 tyme pak maun menari mase kat pesta muda mudi tu. hahaha kemain lagi. aku ni bukan nak cerita pasal pak maun ke pasal do re mi ke ape. aku nak cite pasal rustam. rustam?sapo lak tu an...

smalam mase layan do re mi haruslah ade iklan kan. so tyme iklan tetibe kuar muke kawan aku. classmate poli aku. owh rupenye cite saga ayah. ok aku tak penah tgk cite saga ayah smpai abis. dulu tgk separuh je. tu pun tgk ngan classmate r. tyme subject design. kan penat wat design so kitorang sepakat la nak tgk cite saga ayah. katanye sedih kan. so ramai2 la ni tyme kat studio design tgk reramai si ezrie tu belakon jadi rustam.

kitorang ni bukannye sedih nengok tapi terkekeh2 gelak ade r. sbbnye cam tak caya ezrie yg macam tu berlakon jadi rustam. muke sedih die...hahaaha..ni tadi aku tgk cite tu kat tv2 sempena hari bapa. ok takde la tergelak sakan. takde geng nak gelak. so serius je la aku tgk. aku anggap aku tak kenal si rustam tu. hari ni baru la aku dapat tgk ending die.

ok la. tu je la entry kali ni...chau chin chau

Thursday, June 9, 2011

jenjalan lagi atas permintaan ipi

Salam...

Smalam entah keberapa kali aku dah g ict. Ipi la tu nak g ict lagi. tapi stiap kali g ict ade je perubahan2 yg diorang wat. ade umah salji r...ade tempat tgk haiwan r...ade tempat men tembak2 ala-ala paintball. hah cakap pasal paintball masa mula2 smpai aku n adik aku is pun ckp la pasal men tembak2. is cakap entah2 nnt ade paintball ict plak nnt. then aku pun tambah r..ntah2 snapang die kan ade lampu2 kan..kan..abg aku pulak cakap kitorang mengarut je...mane ade game paintball camtu. skali bile dah jln2 mmg ade la paintball ict...hahaha..yes kitorang menang!!!abg kalah...hahaha

ekcelli nak g ict sbb nak masuk umah salji ala-ala mines wonderland gitu. lame gler kot tak g mines wonderland. last tyme aku g mines wonderland tyme skolah r.. hah lame tul kan dah tak g...sbb tu la nak rase plak snow kat ict ni. tapi malangnya ayah tak bagi masuk sbb ipi kan baru je lepas wat operation. so takleh la nak g. g ict ni pun sbb kesian kat ipi. monyok je die duk dalam wad. kikikik...sbb tu abg aku janji nak bawak die g ict. hah pastu gile xcited r. awl btl ipi bersiap.
ni die budak kene operate nk g ict
dah tu takleh masuk snow g r tgk binatang2 exotic. segala ular, penyu, monyet comel, katak, cicak...yg paling comei monyet tu la..comei sgt..pemalu lak tu...bile pandang die nnt die tutup muka..alolololo cooomeeiiii saanggattttt!!!!monyet ape ea nme die..siyes comei..kecik je..besar tapak tangan. ekor pulak kembang. yg pentingnye kan aku dapat tiket harga kanak2!!!hahaha..best tul!!!

pastu g la merayau2 lagi...dah kul 12 mlm..harusla lapar kan. so g la mcd. haahhhh kat mcd ni la yg paling nyk gelak...sakan tul golak ea memasing. dah r tgh2 mlm buto tu. sebbek kat mcd tyme tu kat atas tak ramai. kat luar ramai la. kitorang duk dalam. ade sorang cina tu tido mmg lena gile. dari kitorang sampai sampai la dah abih makan tak gak sesedar ea lai. pastu ade couple nga makan. tu je la. kitorang pun meriah le beborak mcm rumah sendiri.

tringat gmbar kentang berak kentang yg cika tunjuk tu..ewwwww
ipi la mule2 ckp die nak kentut. kalo ckp pelan takpe ni kuat plak tu. psngan couple tadi duk tgk je gelak2. kitorang pun terburai r gelak. sebbek dah abih mkn. tgl kentang je.kalo tak mau kenyang dek golak. pastu ungkit r kisah2 lame mse kecik2 dulu. 'nenginengine', 'kasapang', basayang'. ni ayat abg aku mse kecik2. nenginengine tu telinga r..kasapang tu senapang..basayang tu sembahyang.

patu ungkit psal tembak2 plak..tyme kecik2 dlu org suoh abg tembak "ajid tembak jid" abg aku pun "peng!!!peng!!peng!!!"(ngan bajet ganas)...then aku punye turn pulak "dikla tembak: aku pun cakap la "tom....tom...." (dengan lemah lembutnye)...kikikikik..lemah lembut aku mase kecik2...byk lagi la yg wat kan kitorang tergelak2 mase kat mcd. psl chichi meal r walhal chicky meal. awin tututap la.

nak cite mmg byk ni...takpe la..simpan tuk next entry..aku pun dah letih ni..ari ni sgt letih la..ok daaa


Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa