visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Wednesday, January 30, 2013

Kem BISA X-Games bestt

Salam...
Ya Allah..lama sangat aku tak hupdate blog aku..skng ni tgh laju lak connection. pelik aku. apa la aku ni.laju slh..tak laju pun slh..

ok2 aku nak cite pasal aku g kem BISA kat pusat latihan uitm kg gajah. sgt best lahh!!!tp aku dah nak naik bas baru aku tau sbenarnya nak pergi kem kat mane..ahahaha..ayah aku asik tny je n aku taktau nak jwb ape..aku ckp nak g kem kt uitm je yg aku tau.tmpt aku taktau...hahaha..

xde la sbbnye kitorang mmg tak dpt ape2 tentatif pun. bju ape yg nak bwk pun taktau.aktiviti apa nak wat pun tak tau..last2 aida yg ckp kite nak g kg gajah..owhhhh kg gajah..cehh owhhh aku tu bajet cm tau jek an. padahal tak nah g pun..

bergambar b4 bertolak

kitorang g cmpur ngn senior. dak part1 6 org..yg len senior2..dpt lah kenal ngan senior2 kan. aku pulak dah terkenal ngan panggilan kaklong kat sana. classmate aku pggl aku kaklong..aku kene kenalkan diri sbb ade lah orang tu kan die pegi calonkan aku utk jawatan bendahari ngn setiausaha. pandai betul nad tunjuk2 kat aku time die lalu blakang aku. so en lan pun nmpk lah.. so lepas tu kenelah kenalkan diri since aku ni part1..

kat dewan banquet.makan sgt kenyang

dah tu maka aku ckplah name aku sume then ckp lah classmte pggl aku kaklong..hah kau...terus lekat name kaklong tu kat aku..smpaikan lecturer aku si en lan tu pun pggl aku kaklong..kem BISA ni sbenarnye utk perlantikan jawatankuasa n utk wat proposal utk tahun 2013 ni lah. Persatuan kitorang dah byk kali menang award dapat persatuan terbaik. Tapi bgs lah wat kem cmni. tak kaco ms study sbb wat time cuti sem.

kami baru sampai...tgk muke kepenatan masing2 duk dlm bas  lame sgt

name je pusat latihan uitm tapi kitorang duduk cam hotel tau..mule2 smpai ingatkna kitorang duk kat dorm ke kan..pastu bas parking kat dpn apartment ke ape nak ckp taktau lah..tapi kitorang ckp kalo lah dpt duduk sini kan best...skali mmg kitorang duk situ pun...hahahahahha...best giler..duk sebilik 2 org..aircond lagi..makan 6 kali sehari...sedaapppp pulak tu mknn die..mmg tak rugi lah aku pegi..siyess mmg tak rugi..next kem BISA aku nak pegi lagi...


cantikkan penginapan kamiii

b4 nak smpai kem ni lalu lah kelly castle..perghhhh 1st time aku dpt tgk in real life..even beberapa saat pun jadi lah kan...gile kecoh aku ngan aida nmpak kelly castle tu..pastu siap leh wat sejarah sendiri lagi..zmn british lah..zmn belande lah..ahaha...

so kem ni mmg tak tension lgsung..siyesly tak tension..wifi laju gilerrr.. tu yg leh tgk cerita setia hujung nyawa on9 tu kat tonton..

"weyyy dah kul 7...dah kul 7..setia hujung nyawa"

pastu aku sempat lak download software revit architecture. perghh terbaik lah..kalo kat umah compem berjam2 aku kene tggu...

kat sini just meeting..meeting..n meeting psl proposal...
meeting time mlm..sejuk gile aircond..aku tak tahan kesejukan itu

then mlm terakhir en lan nak wat karoke..suara president n timbalan president sedapp gilekkk weyyy..pergghh...dah cm retis btl dah..yg paling tak boleh blah diorang asik2 suoh aku nyanyi...

"hah kaklong..kaklong...cpt kaklong nyanyi"

en lan pun samo yo suoh aku nyanyi..ade ke suoh aku nyanyi lagu farah dhiya..lagu bertahta di hati..

en lan : hah kaklong..cpt kaklong..nyanyi lagu cepat..nak jd otai kene nyanyi...

aiyooo lecturer aku ni pun same gak mcm diorang..aduhh abis la nnt naik sem kalo die ajar abih la name aku je yg die sebut je nnt..dah la en lan ni PA kelas kitorang..aduhhh...

so esoknye 24 jan 2013 b4 balik kitorang kene siapkan proposal yg dah dibahagi2 smalam..aku dpt projek misi akademik..n yg ni bukan atas kerelaan aku juga..owhh tidakkk...time tu aku ngan duk bertweet2 sbb aku pikir takkan la diorang nak kasi aku kan sbb aku bru part 1.aku just tlg2 je lah..skaliii

president: misi akademik sape nak handle?
senior2 : hah budak part1..
senior2 : KAKLOOONGGGGG!!!!!(dgn penuh semangat)
en lan : hah kaklong..kaklong..amek misi akademik
aku : hah nape2?ape yg berlaku??misi akademik??ape ni? (ngan muka takpaham sbb nga lyn tweeter)
mane nak concentrate asik bertweeter jek kami ni

so redha je lah kene wat proposal utk misi akademik..nsb la penolong aku aida..perghh sebbek bukn sorang2.
b4 meeting haruslah bergambar dulu

then dah siap g anta..g naik bilik kmas2 brg..then kul 12.30 turun makn sbb bas dah sampai..then kul 1 dah siap2 kat bas n ofkoss lah kene bergambar sakan...
yg sbelah aku tu lah en mazlan..lecturer aku

kami budak BS part1



bergambar bersama senior

tapi tu lah..aku hairan sungguh mcm mane aku pny purse boleh hilang pun aku tak tau..smpai skng aku conpiusss. hilang ke cicir ke kene curi ke aku pun tak tau. ralat aku...abis ic aku, lesen, card bank n mcm2 lagi dlm tu..duit lagi..duit utk byr umah sewa memandangkan sem dpn aku tak dpt duk kolej.so kene menetap kat luar...

oklah..tu je lah kot. aku mlas nak edit2 gmbar..terus je letak kat sini..
ok daaa...

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa