visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Monday, September 23, 2013

esok penentu segalanya

hari ni sekali lagi airmata aku menitis..aku tak dapat nak tahan rasa sedih ni..
mula2 aku tak rasa sedih tapi bila die dah sentuh pasal kelas dan dia pun ckp kelas sekarang tak best..
langsung aku pun terus sedih..

aku balik rumah dan mereka perasan mood aku dah tak baik..
dan aku menangis...

bila aku jumpa balik apiz, along n syahmi aku rasa terhibur..
maka hilanglah duka lara seketika..

dan aku amek juga kekuatan fazy untuk aku meneruskan kehidupan kuliah aku seperti biasa..

ya esok penentu segalanya..
apa-apa yg jadi aku dah sedia

Ya Allah..Kau tabahkanla hatiku..
aminn

Sunday, September 22, 2013

hari yg membosankan

Hari ni hari sabtu..sungguh bosan sekali..nak buat asgmnt pun aku takde mood..
Tadi aku tgk hitman reborn sampai x sedar 3 kali die misscall..then terus contact die balik..rupenye die ckp die rasa sedih tapi xtw sbb ape..aku pun pernah rasa cmtu..

Rase sedih tapi xtw sbb ape..tetibe je rase sedih tu dtg..

Ape yg aku nk ckp td hari ni sgt2 membosankan..esok harap aku ade mood nk buat assgmnt..aminn

Saturday, September 21, 2013

the burden

assalamualaikum..

semalam 19hb september 2013...
aku dah ceritakan apa yg terbuku kat hati aku ni pada mereka..
tentunya aku sgt2 hiba, sebak, sedih..aku tak dapat nak tahan...
mmglah asalnya niat nak prank kan nisa..tapi dlm masa yg sama aku nak ceritakan segalanya tentang perasaan aku kat diorang..

do u know how hurt it is??
really really hurt..

maybe they see me as a cheerful..but deep in my heart..i'm feel very sad..

mmg aku ada niat nak jumpa berempat n nak ceritakan segalanya sbb aku sbenarnya dah tak boleh nak tahan perasaan aku sbb kene berpisah dengan diorang..mmg aku rasa sedihhhh sangaattt sangaatttt..
sampaikan aku rasa aku jadi down gile..cuma aku tak tunjuk sgt kat diorang..

diorang mungkin anggap aku cukup kuat nak tempoh semua ni..mmg mula2 aku rasa aku cukup kuat n cukup bersedia nak hadapi ni sampai sem 6..tapi aku tak boleh..i really really cant do this..

semalam salah seorang cakap aku kuat..tapi mungkin aku menangis malam2..siapa tahu..ye..mmg aku menangis dalam hati wahai adik2 ku..
semalam bila aku ceritakan kat diorang aku jadi sebak..ayat yg aku cakap kat diorang yg aku ingat

"korang mmg nampak kaklong macam kuat..tapi sebenarnya kaklong tak kuat..orang tgk luaran kaklong happy tapi sebenarnya dalam hati kaklong sorang je yg tahu..tapi kaklong taknak tunjuk..mmg kaklong rasa down gile...tak pernah rasa down macam ni..kita selalu berempat atau berlima termasuk apiz..tapi sekarang kaklong dah terpisah dari korang..kaklong mmg down tapi kaklong takboleh nak tunjuk..kaklong takut pointer kaklong sem ni menurun..tu kaklong paling takut"

bile aku cakap macam ni kat diorang, aku rasa mcm dah kurang sikit beban yg aku rasa..masa tu aku mmg tak boleh nak tahan sebak dan air mata aku..aku teringat kenangan2 kami..

sekarang aku dah terpisah dari diorang...aku dah sendirian kt kelas lain..tapi aku cuba jugak buat mcm tak ada apa2..aku buat2 steady je padahal dalam hati aku menangis....

aku cakap kat diorang..diorang akan rasa apa yg aku rasa kalau diorang kat tempat aku..tapi semalam mmg masing-masing menangis..hibaa..sebak..tak dapat ditahan..

aku menurunkan egoku di hadapan adik2..menangis di hadapan mereka..kerana...beban tu aku dah tak mampu nak pikul lagi..aku perlu melepaskan beban tu..dan aku tak cukup kuat nak hadapi perkara ni sebenarnya sbb aku rasa aku tercampak sorang2 kat kelas lain..

kenapa lecturer nak pisahkan kami sedangkan kebanyakan mereka tahu tentang keakraban kami..
aku nak jumpa lecturer hari isnin tapi aku tak cukup kuat nak ajukan perkara ni..nnt aku akan jadi sedih..dan aku mungkin akan menangis lagi..kali ni mungkin di hadapan puan zurea aku menangis..aku tak dapat nak bendung perasaan aku..ini serius..

yg buat aku lagi sedih..takde sorang pun budak lelaki yg msk kat group kami..dah tiada keserian lagi dalam kelas...tapi aku cuba jadi diri aku sendiri seperti hari-hari biasa..

harini sekali lagi aku berasa sedih bila dgr berita tentang group b boleh berpecah n memilih nak masuk group mana..tapi aku rasa takkan ade yg nak masuk group aku..ini yg buatkan aku bertambah sedih..

pagi tadi masa dalam perjalanan nak ke kelas, sewaktu di dalam bas..aku masih lagi berada dalam keadaan yg sedih..sedih mengenangkan nasib..dan sedih mengingat kembali peristiwa semalam..

Ya Allah..Engkau permudahkanlah segala urusanku Ya Allah..
Amin ya rabbal 'alamin...

Wednesday, September 18, 2013

not in the mood

Assalamualaikum..

For the last 2 weeks, I mean since class have been started, I feels like im not in da mood..yeahh im really not in the mood..

To be true, I really cant show my bad mood..I must always smile..yeahh smile even its difficult...

did they know about what I feel right now?maybe they dont realize that im hurt..yeahh really hurt to have this feeling..
But I cant show it to them..I must act that im a tough girl..

to be true, everyday im feel like im going to cry..but I cant..I cannot cry in front of them..but i cry after praying..I cannot avoid it..

so I just want to say that im not really in the mood..this afternoon somebody ask me 'dont u feel sad?' N i answer that question 'its a lie if I said im not feeling sad..of course im sad..really sad u know'..


Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa