visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Sunday, January 30, 2011

immature vs awet muda

Salam...

Aku tetibe je nak cakap pasal immatured ni. Selalu kita mesti cakap 'eii maturednye die weyy..fuyoo' atau 'ko ni tak matured langsung la..cam bebudak..umo dah berape dah ni' something like that la..Atau pun nak lagi best 'hahh!!!umo die dah 30 lebih??tapi asal nampak mude??'

Aku category mane eh??hah mesti la awet muda. Aku memang awet muda. Tak caye?haha. Nak buktikan ni. Aku nak bercerita cam zaman skolah dulu2. Permulaan ayat mesti camni..Pada suatu hari..atau once upon a time aku berjalan-jalan kat satu pameran ni. Ok then aku nak beli buku tu sebab student ade dapat less.

Aku ni kalo ade less baru berkobar-kobar nak beli. Almaklumlah sengkek. Eh xde la sengkek sangat cume kekurangan duit je. So abg tu punya la terangkan pasal buku tu. Buku d+a design n architecture..aku pun angguk2 je la walhal aku dah tau dah pun. Dah abis die berceloteh baru die tanya aku sem bape.

Belum sempat aku jawab die dah teke aku sem 2 or sem 3. Jawapannya...tteeettt salah sila cube lagi. Dengan pantas aku menjawab sem 6. Expression muka abg tu terkejut beruk..eh eh xde la terkejut beruk. Terkejut je.

Tandanya ape tu??Hah ape?ape??itu tandanya aku ni muka awet muda gitu. Hahaha..mak aihh ko jangan nak perasan sangat lah kan. Eh tapi betul kot. Ramai yang ingat aku ni muda dari umo aku.

Dulu masa aku sem bape ntah aku pun tak ingat. Aku g main kat recreation park kat umah aku. Then ade budak 3 orang pompuan datang kat aku tanya aku form 4 ke form 5. Hah??teett salah...aku dah abih skolah dah. Expression muka terkejut jugak. Ape maknenya tu??maknenye aku ni muka awet muda. Kahkahkah..cehh nak belagak pulak ko ye. Xd la nak belagak tapi aku bersyukur sangat.

Aku ni matured tak??Aku survey ramai cakap aku tak matured. Perangai cam budak2..Hah yeke..Ok la tu tak matured. Kalo matured nnt orang ingat kita dah tua. Haha..Tapi ade jugak kawan aku cakap aku ni matured bertempat. Aku matured sbenarnya cuma kekadang tu tak berapa nak matured. Ni bukan aku yang cakap ea..ni orang lain yang cakap.

Kalo nak ikut setiap kawan-kawan aku pun ade jugak ke'matured'an. Cume kekadang je perangai kebudak-budakan tu still ade dalam diri diorang. Tapi aku suke la perangai cmtuh. Buat kita rasa hepy gitu. So jom jadi cam budak-budak balik. Sonok..sonok..leh wat macam-macam.

Ok la. Tu je la aku nak celoteh. Badan pun dah letih. Nak tidur. Kenyang makan prosperity burger tadi. Wuuhuuu. K tu aje dari insan kembang ni. Chau chin chau...

Thursday, January 27, 2011

Nobody by ipi n dina the wonder sibling

Salam...

Ok aku sbenarnya dah rindu giler kat adik2 aku ni. Cepatla cuti raya cina...dah tak sabar ni. Cuti ni dorang balik sini. Yeayyyy...yeeaayyy...seronoknya!!!

Ni satu lagi video diorang. Lagu nobody. Diorang ni tyme corus je kuat nyanyi ea...tyme len2 tu sonyap yo. Haha iyolah kan. Tak tau lirik ea. Cam bese la mimik muka ipi sentiasa lawak gitu.

Aku dah empat puluh ratus ribu kali aku tengok video nih..so ni la die dari the wonder sibling dengan lagunya nobody.

video

Best kan..kan..kan..cehh perasan jerk

Tuesday, January 25, 2011

muka ala-ala baik vs muka pecah rumah

Salam...

Aku kan kalau pergi jenjalan memane la kan, aku suka usha orang. Tengok appearance die sume tu. Kekadang tengok muka dorang alor alor cutenye die, canteknye die, kasut die smart, itu la, ini la. Ni bukan usha sebab nak ngorat keyh.

Kekadang tu bile jenjalan tak kesah la kat midvalley ke times square ke jusco bukit tinggi ke plaza alam sentral ke or alamanda ke kan n kat memane je la kan, aku tengok kengkadang muka orang tu macam muka pecah rumah je.

Takut gak nak tengok. Kekadang tengok orang tu cam taiko giler ah muka. Tapi walaupun camtu kan diorang ni tak tinggal pun solat. Ni dari kebanyakan aku punya pemerhatian la.

Aku selalu jugak tyme nak g solat kat surau shoping complex kan nampak orang keluar dari surau. Alhamdulillah la masing-masing ingat nak g solat walaupun tengok cam ala-ala gangster gitu.

Tu la kan orang cakap dont judge a book by it's cover. Luar tak sama ngan dalam. Luar nampak cam liar tapi dalam hati ada baik punya olang. Kita tengok orang tu rockers gitu. Tapi die solat.

So jangan tinggalkan solat. Ni peringatan untuk aku jugak. Shopping, shoping gak tapi jangan tinggal seruan Allah.

Ok...chau chin chaww...

Saturday, January 22, 2011

rinduu laahh...

Salam...

Lately ni kan aku selalu sangat mimpi member2 tak kesah la member masa sekolah rendah ke, tyme kusain ke or kat psis ke. Selalu sangat la skang ni. Hari tu pelik-pelik je mimpi. Pelik tapi best.

Kitorang dapat assignment untuk subject design tapi assignment takde kaitan langsung ngan design. Hahaha..kene wat band sendiri. Aku jadi keybordist. Wahh best ouhh. Yang wat kan pelik bukan member psis je ade, member kusain pun ade skali join. Hah tu yang bertambah best tu. Siap makan kat pizza hut skali. Tapi pizza hut ade jual burger cam subway tu. Wahhh...

Ok la aku sebenarnya rasa kagum la. Kagum ngan member2 membesar same2 ngan aku. Member2 smkeh or dipanggil jugak kusain ni. Nak sainnn...hak2. Sebab ape aku rasa kagum??sebab alhamdulillah kami semua berjaya.

Sekarang ade yang dah abis study n ade yang tgh study lagi. Kirenye tak sia-sia la belajar sesame masa dulu-dulu kat ostel. Now ade yang amek bussiness, phisioteraphy, financial, law, chemistry, engineering, nursing, architecture (akulah tu) n macam2 lagi lah. Yang tak tersebut tu sory la ye.

Macam pelik pulak. Pelik ke r?Bukan pelik tapi kitorang aliran sains then boleh seperate ke macam2 course. Aku rasa masing-masing tak amek coures yang sama. Semua lain-lain. Tahniah la untuk korang dan untuk aku la jugak. Aku pun nak jugak kan. Congratz sebab berjaya menjadi insan yang berguna.

Ekceli aku tersangat sangatttt saaanngaaatttt lahh rindu kat kawan-kawan ostel smkeh n psis...ok la..tu je untuk enrty kali ni..rinnduu laahh...

Wednesday, January 19, 2011

When Ur Gone by Avril feat najlaa (keyboard)

Salam...

Petang tadi aku sangat bosan. Tak tau nak buat apa. So nga boring-boring aku main la keyboard. Aku buat lagu when ur gone. Lagu Avril tu. Aku suke sih lagu nih. Best..beshhh sangat..

Ok terimalah lagu when ur gone by Avril Lala..haha..nama xnak kalah u...hahaha..

video

Cuti-cuti ke'tension'an

Salam...

Petang tadi an aku tengok cerita cinta medic 2. Ala kat tv9 tu. Walaupun ni ulangan aku tetap nak tengok sebab pelakon2 feberet aku ada. So episod hari ni pasal diorang pegi cuti-cuti kat PD. Iyela kan. Doktor memang penat. So diorang pun nak mereleaskan ketensionan diorang n decides nak g PD.

Sangat hepy la diorang tu bercuti2. Main gitar tepi pantai dah makan kugiran tepi pantai. Cewahh. Bila aku tengok diorang aku terus teringat masa aku ngan kengkawan g bercuti kat PD.

Masa tu kitorang praktikal so amatlah tension kat tempat firm memasing. Kerja memang melambak. Aku selalu nak kene stay kat ofis sampai pagi nak kejar submission punya pasal. Penat otak owh. Nasib la dah biasa tak tido sehari masa sem2 lepas tu.

Nak dijadikan cerita kitorang pun conference la kat ym cite pasal nak g bercuti. Walhal tengah keje nih. Sebbek bos tak nampak kan. Ngan staf2 len ok jek. Masing2 pandai la simpan rahsia dari bos. Hahaha..

Decides punya decides, so muktamad nak g PD. So aku pun call makngah aku untuk tolong carikan hotel or apartment. So dapat la apartment kat Tiara Beach Resort. Makngah aku kan selalu meeting kat PD so nak cari apartment memang senang la kan.



Eh nape aku nak cerita sume ni eh??iye la..ni cerita untuk aku. Nanti dah tua-tua ckit baca balik boleh la tersengih sorang-sorang. Atau tunjuk kat cucu ke kan. haha kesitu pulak kan. Eh tapi betul la. Ni dah kira macam diari la ni. Ni lah kisah cuti-cuti ketensionan. Memang kitorang lupa terus pasal keje kat ofis yg melambak tu..

Tapi pergi satu malam je. Rasa memang tak puas. Tak sempat nak naik banana boat. Ada sedikit kekecewaan la di situ. Tapi takpe..kitorang dah puas mandi kat water park Tiara beach resort ni. Best gilerr. Yang bestnye dapat pujuk abang jaga gelongsor tu. Kitorang nak naik gelongsor tapi tak boleh sebab kene pakai baju renang. Hek eleh tah pape ntah. Kitorang pun goda la abg tu. Haha...lama jugak nak pujuk biar dapat men gelongsor. Last2 dapat gak even skali je boleh naik. Tapi takpe asal dapat naik...Yeaayyyy...



Malam kitorang buat BBQ. Best la. Tengok la aku. Penat pegang lampu sebab gelap sangat masa tu. Masa tu around pukul 12 mlm kot.


Dalam pukul 1 pagi camtu baru siap sume. Mase tu dah lapar giler r. Dah kebulur dah. Ntah sesapo la kitorang petik suruh amek gambar kitorang.


Ok memang best sangat tyme tuh. Memang takleh lupa. N macam2 jugak yang jadi. Kes polis paling lawak la. Huishhh..n lepas tu seminggu aku demam. Hah demam? Demam kene tegur kot. Iyela kuar malam2 lagi. Skejap badan panas giler skejap badan sejuk. Dah sakit2 nak g gak keje. Hah ape kau..hampir2 je nak pitam dalam train. Sape yg jadi mangse?Abang kesayangan aku la yg jadi mangsa kene amek aku kat ktm shah alam. Ibu aku la yang suruh abg aku amek.

Walhal aku lagi bape stesen je nak sampai ofis. Nasib la time nak pitam tu train dah sampai subang so aku turun la even bukan destination aku. Nak duduk dlm train penuh. So aku patah balik ke shah alam n terus balik rumah n berehat n tidur n...hey bape byk n hah?

Mak aihh..panjang pulak entri kali ni. Takpe la..untuk aku baca jugak bila dah meningkat umo nanti. Ok la. Daa daa najlaa..haha

Monday, January 17, 2011

PHD..nk master ke phd??haha

Salam...

Sebenarnya..err...sebenarnya..err..saya..errr...saya nakkk...nak ape eh??ntah lah..Sebenarnya saya nak ice-cream wall yang baru tu. Nampak sedap je. Nyummmiee yumm..

Eh takde la. Ekceli aku nak nak cakap pasal PHD. Ni bukan calang-calang phd. Phd ni power punya. Aku nak cakap pasal perasaan hasad dengki. Orang suka nak dengki-dengki even kita tak buat apa pun kat diorang.

Kalau phd pasal study takpe. Kita tengok member dapat pointer tinggi kita nak lawan. Hah tu takpo la an. Ini dengki tahap apa ntah aku pun tak tau la.

Kita jangan ingat kita tak kenal orang tu, orang tu tak kenal kita. So kita ni sebenarnya famous amous la jugak an. Iye la an kita tak kenal mereka, tapi mereka kenal kita. Cewahh mereka..taknak kalah jugak tu ayat aku. Sekali skala guna mereka sedap gak. Asik diorang je. Manusia ni macam2 boleh buat kat kita ni. Ni nak nasihat la sikit. Kita ni jangan la nak dengki ngan orang. Bukan elok pun. Kita tak dapat ape pun.

Aku cakap ni sebab aku pun pernah lalui benda-benda macam ni. Bila benda tu dah lama lepas barula ada orang nak cerita kat aku. Aku agak terkejut jugak la dengar. So jangan ingat kadang-kadang kita tak pernah buat hal, orang tak buat hal ngan kita. Even kita tak pernah nak cari pasal or tak pernah bertegur sapa pun, orang still jugak ada phd kat kita. Hah tu memang wujud.

Ape lah sangat perkara-perkara kecik pun nak dengki. Tapi takpe la. Walaupun manusia tu ancam nak ape-apekan aku tapi alhamdulillah takde ape yang berlaku atas nasihat member aku soang lagi kepada si dia. Memang tak dijangka la. Aku pun tak kenal sapa gerangan dia. Dah tak ingat rupa dah. Dah bertahun2 dah. Tapi very funny la. Pasal tu pun nak dengki. Tak logik dek akal la..Haishh manusia..dunia..lakonan..phd...tak puas hati...

So nak ingatkan disini janganla kita wujudkan perasaan hasad dengki ye. Tak elok tau..ok la..ni aje dari insan kembang untuk kali ni. Chau chin chauu...

Saturday, January 15, 2011

duta oh duta...bagusla kamu ni

Salam..

Pagi tadi dalam pukul 10 pagi Duta call aku...ewww Duta vokalis Sheila On 7 tuh...haha...

Eh takde la..takde la...ekceli kan junior aku yang tepon tadi. Nama dia Sabri...tapi aku panggil die Duta sebab an muka die an sebijik macam Duta SO7 tu..Hah tak caya tengaok la..

1st time aku jumpa die kat cafe hostel. Time tu aku tgk die baik sangat. Sopan je. Rupa-rupanya die junior architecture aku la..super duper junior. Aku sem 6 die sem 2. Pastu dapat pulak 1 group ngan si Duta ni a.k.a Sabri dalam competition buat model. Group kitorang kene wat model Ziggurat. Memang penat la kan nak wat benda tu. Detail giler kene wat.

Yang aku suka pasal Sabri ni sebab die rajin. Pastu dia takde rasa malu pun nak tanya ape yang dia tak faham. Ade sesetengah junior ni langsung taknak tanya. Ada yang berlagak semacam jugak la. Tu tak kesah la kan. Maybe diorang faham sume la kot.

Aku rasa ramai yang dah alami benda macam ni. Iyela junior kerek r, sombong la..taknak tegur kita la..tak respect kita la..tu dah jadi kebiasaan la tu kan..

Sampai skang aku still contact ngan Sabri ni. Aku respect la dia ni. Masa dia tak tau nak wat report LI die tepon aku. Dia usahakan jugak cari no tepon aku. Terharu r jgk masa tu. Disebabkan tu aku bagi la kat dia contoh report LI aku kat dia.

Tadi pulak dia call aku sebab nak tanya pasal design. Tak tau detail2 ape nak kene ada kat floor plan, section, elevation. Tanya pasal photoshop la. Nak color ke tak plan2 tu suma. So aku bagi la advise ape yang aku tau berbekalkan ilmu seciput yang aku ada ni.

Ok la. Aku nak cakap tu je. Moral of da storynya..Jangan segan-segan dapatkan ilmu...Pastu jangan la kita jadi bodoh sombong. Nanti diri sendiri jugak yang merana. Jadi macam Sabri ni. Tak segan pun nak tanya apa yang die tak paham.

Ok..tu aje dari insan kembang ni...adios..chau chin chauu...

Friday, January 14, 2011

akhirnya...

Salam..

Aku titipkan pada yang rasa tertuju. Mungkin pada si dia...terima kasih atas segala..


Niat kamu sama seperti aku
Hubungan kita tiada istimewa
Ayat keramat jangan diungkap
Tiada membawa erti kita berdua

Akhirnya kamu aku lepaskan
Setelah tiada lagi bait sayang
Sudah lama ingin bicara
Cuma kelu lidah tak terkata

Berharap mendapat yang lebih baik
Itu pesan kamu pada aku
Kita relakan ia terjadi
Kerana itu jalan terbaik
Buat kamu dan aku...

Thursday, January 13, 2011

Sometimes...

Sometimes...
kita tak sedar kita dah buat salah
Sometimes...
kita tak sedar kita dah menyakitkan hati orang lain
Sometimes...
kita tak sedar kita disayangi
Sometimes...
kita tak sedar ada orang tak suka kat kita
Sometimes...
kita tak sedar ada orang nak buat jahat kat kita
Sometimes...
kita tak sedar kita terlupa diri
Sometimes...
kita tak sedar ada orang perhatikan kita

It's hard for us to find a perfect person in our life. Everyone not perfect. Yeah i noe dat. Tapi hati manusia selalu mengimpikan apa yang diinginkan. Memang susah untuk mencari yang sempurna di mata kita. Sangat jarang untuk kita dapat species sebegitu just like Ornithoptera Paradisea. One of da most spectacular n rare species.

Human being...sometimes weird. I mean their behavior sometimes become weird. Weird can be a unique also. Unique, Specials. Mostly like a protective. An aggresively protective just like Anartia Jatrophae. A unique one.

Sometimes manusia ni cantik pada luaran tapi hakikatnya dia jugak la racun. Or marking poisonous just like Limenitis Arthemis- Blue color dat marked as poisonous. Blue is calm but can be poisonous.

Sometimes kita rasa nak berterus terang. Straight to the point. Tapi kita tak boleh nak berterus terang. Ibarat macam ada emas je kat dalam mulut. But now, our technology have been improves. Email,fb,ym,skype. Boleh aje nak taip but our finger feels like paralysed. So what can we do? This is what we call life.

Wednesday, January 12, 2011

Terkesan owh..



Aku suka dengar lagu ni. Sedap...

Lagu ni aku tujukan kepada mereka yang rasa ditinggalkan, kene tinggal, meninggalkan, move on, moving, frust, dilema, tergantung...hmm ape lagi ek..hah yang sewaktu dengannya la. Terimalah..DI SAAT AKU MENCINTAI DIRIMU..aku siap buat comic lagi tu..renung-renungkan...




Monday, January 10, 2011

weee...suke..suke...

Salam...

Hari ni aku rase..err...i feel like..ecece..skiping plak..oppss salah..speaking pulak aku ni. Hah sebut pasal skipping an..aku nak tergelak pulak bile teringat edisi skipping ni.

Adik aku ipi cakap tali skipping=tali kispin...
Adik aku soang lagi si dina cakap tali skipping=tali kisplin...

Aku ngan iskandar bantai gelak bila dengar ipi n dina cakap salah tali skipping. yang lawaknye si Dina cakap macam ni:

Dina : Best la main tali kisplin ni.

Ipi : Hahaha tali kisplin. Tahpape ntah. orang tali kispin.

Aku ngan is pun ape lg. Tibai gelak sakan r.

Aku : Akak pulak cakap tali skipping.

Ipi : Ehh ha'ah la. Tali skipping. hehehe... (gelak sambil wt muke mr.bean)


Adik2 aku slalu nak cakap terbalik. Contoh lagi satu stapler = tespler.


Ok la. Aku sebenarnye bukan nak cakap pasal ni pun. Aku nak cakap pasal AJL sebenarnya. Ntah camno leh termasuk pasal tali kisplin ni tah.

Fuhhh...best la AJL kali ni. Stage die mantopp!!Futureristic..elegen..modernism..Sape la yang design tu. Tahniah la sebab boleh design stage camtu.

Aku ramalkan yang boleh menang faizal tahir, yuna ngan ana raffali. Tepat jugak la tekaan aku ana raffali menang. Ok saya suka. Hah tak suka??Yang tak suka tu tak kesah la. Yang penting aku suka. Lagu tolong ingatkan aku maksud die memang tersirat la. 1st time dengar terus terpaut. Tahniah la pemenang2.

Performance faizal tahir best. Terkejut time masuk air. Gempak!!

Aku ni tulang belakang sakit tapi still lagi tengok ajl. Memang la lately ni tulang belakang aku dah mula balik sakit2. Skang ni pun masa tengah update blog pun nga sakit ni. Tapi boleh la aku tahan lagi. Sandar la kat bantal yang empuk. Weee...

Maybe sakit sebab tadi aku menyahkantoksikkan bathroom aku. Ececeehh nak mention gak tu. Rajin kan saya ni. Iyela kalo bukan aku yang meng'cleaning'kan bathroom aku sape lai kan??Sental sana..sental sini..lame pulak tu. Aku rasa dekat sejam gak la aku kat bathroom aku. Kasi shining gitu. Ahaks.

Tu one of the reason la kot. n maybe gak sebab weather skang ni hujan je. So bile hujan sejuk. Bila sejuk maka berbisa2 la tulang belakang aku ni. Tapi takpela. Dah biasa dah sakit tulang ni. Tapi aku nak jugak mention betapa sakitnya sakit belakang ni. Hah kalo tak caya tanya mona lizza...

Atau pun icha..hah diorang ni pun same la scoliosis cam aku. Scoliosis?Ape tu??Nama sakit kitorang ni la.

Sakit die macam ade orang ketuk2 tulang belakang kite pakai hammer. Perghh memang tak tahan la kan. Kan..kan..

Ok la. Aku nak merehatkan minda dan badan aku. Dah lewat malam dah.

C u next moon..

Monday, January 3, 2011

Aku tak tauuu.....

Aku taknak cakap panjang hari ni. Mood aku tak berapa nak ade.
Tak ada mood tapi tak tau kenapa jari aku ni ringan je nak click kat new post.
Then laju je jari ni memainkan peranan die taip kat papan kekunci.

Aku sebenarnya...ermm..tak tau la..
Sebenarnya aku tak tau..
Memang aku tak tau..adoii aku tak tau laaa!!!
Aku memang tak tau sebenarnya...
Sebenarnya aku memang tak tau...

Apa mahu aku sebenarnya??
Aku sebenarnya rasa nak berkata,
Tapi lidah kelu tak terkata.
Jari nak menaip, tapi tak tertaip.
Nak berterus terang,
tapi tak terterang-terangkan pun.
Aku tak sure betul ke tak apa yang aku nak buat tu.
Rasa macam takda perasaan.
Tapi kadang-kadang ada pulak.
Weird!!Heartless!!

Rasa macam nak cakap je kat sesapa..
Biar aku lupakan semua ni..
Lupakan la segalanya...
Anggap tak pernah berlaku.
Aku sebenarnya kosong je rasa.
wuaa cam nak nanges pun ade..
Tapi aku kan kuat..
Ye aku memang kuat..
Aku kan tabah...
Masa sekolah dulu boleh tabah,
takkan sekarang tak boleh kan??
Yee..aku boleh!!isk

Saturday, January 1, 2011

Insyaallah feat ipi n dina

Salam...

Salam tahun baru 2011. Rasa macam sekejap je masa berlalu. Tuptaptuptap dah 2011.

Aku ni tengah2 aku layan fb aku, tengok cupcake aku dah masak ke belum ke an. Si Tod, Tod tu kucing aku la kan. Tod ni tido la kat depan muka aku ni. Betul2 kat depan laptop aku la an. Adoiyai..Tod asik kentut je. Cissss busuk. Bukan skali Tod kentut. 2,3 kali gak la. Pastu wat muka tak besalah. Tido je tau. Tido tido gak tapi kentut. Apada...kucing pun pandai kentut tau. Jangan tak tau plak.

Ok2..ni video lagu Insyaallah dari Maher Zain feat ipi n dina. Ahaks. Sekarang ni ipi ngan dina ada kat Skudai. Siap tepon aku lagi cakap
akak sekarang kan dina kat hotel. Baru lepas makan
Diorang kat Skudai sebab esok, esok tu ari ni la. Sabtu la senang cite, abg aku ade pendaftaran kat UTM Skudai. So diorang pun ikut la. Ok enjoy la dis video k. Tapi bese la. Gambar tak terang. Nak wat camne. Pakai handphone je. Ok la. Sayonara...Enjoy (sambil wat gaya Nora Danish)

video

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa