visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Monday, May 30, 2011

tak pueh ati ni...

is smash aku sambut..
is smash lagi...aku dpt amek gak shuttle tu..
is smash lagi...dapat lagi amek shuttle tu...
conclusionnye.....

aku terror main badminton (angkat bakul sendirik)...walau di'smash' bertubi-tubi oleh adik aku iskandar aku still dpt tepis dengan tenangnye..hahaha...ayat aku berlagak giler owhhh...aku la pelapis badminton negara...huahuahuahua....

ok aku cam tak berapa nak betul skit ari ni sebab tadi shiha kalah...wuuaaa....nape shiha kalah??shiha mentor 5 tu. aku minat gler r shiha. suara dia best...die bawak lagu irama m'sia mmg sedap la..leh ganti siti nurhaliza ni..ade pelapis..bagus3...

tgh ari tadi aku smpai la umah wan aku. nak menjemput adik2 tercinta la sbb cuti skolah kan dah setart..cm bese la ptg2 mesti r men badminton kan. pastu tadi makteh n maksu wat soto..pergghhh terbaikk la..ngan begedil yg sodap...pas men badminton makan soto..saat yg ditunggu2 kul 9 la. jgn kata aku je, maksu, makteh, ayah aku, iskandar, ipi, dina n termasukla wan aku sume tgk mentor n mengharap sgt shiha menang. hahhhh power tak...ahaha..wan aku pun tgk mentor taw..jgn men2..kirenye satu umah la sokong shiha..hahhh nmpak tak kehebatan shiha..

tyme nak umum tu punya la bedebar..cm aku lak yg masuk mentor..padahal penonton je..penonton kat umah je pun kan..tapi punya la debar...last2 tgk shiha dpt no 2...alaaaaahhhhhhhhhhhh...semua orang mengeluh...mula la tak pueh ati an ngan markah...eeeee geram je kitorang ni...terus tukar channel sbb geram..mmg tak pueh ati la an...ok la..takpe la shiha...biasanya naib juara ni yg lebih outstanding dari juara an..

pastu tgk jam dah kul 11.40...kitorang pun berangkat la nak balik shah alam...smpai umah kul 12.30..dah smpai umah angkat la brang2 sume dari kete n then trus on9..bukak fb then update blog...

Thursday, May 19, 2011

bodoh ke kami ni??

ari ni aku on9 agak lambat la. slalunya tgh hari aku start on9 tapi hari ni mlm bru aku start on9. bukak fb cm bese. tgk byk notification. notification yg paling tarik minat aku pasal aduan rakyat. lame gak berjam2 aku baca isu psis skang ni. aku bace hampir semua komen2 kat situ. n macam2 suara n pendapat yg ade. mmg bikin panas. nasib aku dah setahun abis.

tu ok lagi la kan. tapi ade satu comment ni yg aku tak boleh nak trime. comment pasal :

"Pelajar2 telah diberi ruang dan peluang untuk belajar dan berjaya setelah kegagalan pelajar di SPM."

ok..aku dah siap bold n siap garis lagi perkataan kegagalan. hamba allah ni fikir politeknik untuk budak2 yg gagal spm ke?ade je orang yg dpt 7a spm msuk politeknik. tu kire bodoh ke tu?maaf la..bahasa mungkin agak kasar. tapi aku nak tegaskan kat sni..bodoh ke kami yang masuk politeknik??

kalau nak tau ramai yg tolak tawarn u n matrik sbb nak masuk poli. sbb diorang rasa masuk poli byk advantages. keje senang dapat. lebih byk praktikal dri teori. termasuklah aku. aku dpt tawaran matrik kat johor tapi aku taknak pegi. aku lebih prefer politeknik. bodoh ke aku masuk poli?result spm aku takde teruk mane pun. mrkah terendah aku dapat gred c5. tu pun subjek yg aku paling tak suke..subjek bio aku kurang minat. yg lain dpt a n b. gagal ke aku??

atau mungkin hamba allah tu maksudkan lain..tu aku tak tau la kan...yg penting poli bukan untuk budak2 kurang pandai. tgk la dgn tawaran kerja..kadang2 ade firm specific kan lagi nak dak poli.

ok la..tu je aku nak cakap. harap maaf jika ada salah dan silap

Sunday, May 15, 2011

ngan dak kecik pun nak berebut ke ko??!!

Dah nak pukul 5!!!alamak..cepat..cepat!!!!
lantas aku tutup suis keyboard dan menoleh ke belakang..
tepat ke arah remote control kat atas kusi...
aku pun lari la lelaju bak usain bolt...
eh bukan bak tapi kalah usain bolt..
dan aku terjun macam pandalela nak terjun papan anjal 3m...
mendarat terus atas kusi...
lantas mencapai remote...
dannnnnn menekan button 3

fuuhh sempat gak nak tukar channel ke tv3
kirenye aku berebut tv ngan adik sepupu aku si billa tu anak mama..
b4 cite spongebob suar petak tu kuar bek aku tukar dulu tv3..
ntah tetibe je aku terasa nak nengok jurnal mentor ari ni...

hahaha nasib ko la billa..tv9 tu sempat cakap spongebob je..
lantas aku tukar sepantas kilat...
billa pandang aku n cakap "atak....."
atak tu akak la..al maklumlah pelat..
aku wt dunno n wat bunyi cm khinzir smbil gelak..
huahuahauhauhuaa..
eee bestnyeee citee ni....
hahahhahhaa....

aku ni ngan dak 6 thun pun nak berebut tv kan....
walhal kat bilik aku ade je tv...hahaha...malas nak naik atas je..
sonok berebut ngan dak kecik ni...
kalo la ade cctv kat umah aku ni, aku rase tu aksi terhebat aku la..
leh jadi stunwoman ni..hohoho...
ok la..itu je la corat coret ari ni...

Friday, May 13, 2011

the sadness


I think i want to express it with english today. I just do not know what love is exactly means.
I may not understand it because I never went through that time.
or maybe just a bit only
or may not have been serious in the relationship
I might have experienced once
to recite, but unspeakable and I just hide that feeling



and I feel very happy indeed. i think we have that chemistry, harmonious
but consequently I can feel the true Heartbroken is. its really pain. 
its like a very sharp knife stabbed your heart and your soul.
now that I think is hate. many questions in my mind...
why you choose it?why?yeah really heartbroken..

i think it was me but its just hope...
hatred increasingly dim
I'm getting old and accept the fact that its not mean to me
but its feel very hurt when we just keep it..yeahh really hurt..
but when we look the person we love is happy,
we are also become happy for their happiness...
someone told me to forthright cuz she's have feels itbut i cant..just let it be. it even more better.
i'm smiling but inside i'm dying...


aku kat negara mane eh??

Salam...

Hari tu aku terlupa nak angkat kain kat ampaian. Petang tu mmg nak angkat tapi aku cakap dlm hati jap g lah, nak main keyboard dulu. Aku nak memahirkan lagu yg aku nga wat skang. Lagu nostalgia dari yanni. Yanni mmg feberet aku since skolah rendah lg. Lagipun lagu nostalgia tu aku rase best. Mencabar giler lagu die sbb laju. Dah syok main aku pun terlupa nak angkat. So malam baru aku teringat.

Malam tu pun angkat la pakaian tu sume. Masuk bilik ibu. Ibu senyum je lantas berkata:
"ko duk kat negara mane ni??"

aku cakap "jepun kot..hehe"

Owh patut la...haha...Ko ni malam baru nak angkat. 
Orang dah nak lunch ko baru breakfast...
Orang dah minum ptg ko bru nak lunch..
Orang dah mkn mlm ko bru nk minum petang...
(ni la ibu aku ckp..)

yg ni aku smbung pulak kesinambungan die
Orang dah supper ko bru makan malam...
Orang dah tido ko baru supper..
Orang dah tido lena ko baru nak tido...
hishh negara pe la ko duduk ni...

agak2 nye kan negara mane aku duduk?
ni yg nak kire mase ni..perbezaan mase..kene bukak balik buku geografi form 3 ni. mmg dah sah2 la lupe cara nak kire. hohoho...

Tuesday, May 10, 2011

aku nak tido nyenyak macam kucing aku ni....


Aku nak tido la. Rasa macam dah ngantuk dah ni. Tapi baru kul 1. Arap boleh la tido.

15 minutes later (cam dalam cite spongebob tu)....
aku terkebil-kebil lagi. golek2 atas katil. nasib baik aku tido sorang. kalo adik aku ade takleh nak golek2. abis semua ruang kat katil ni aku gune. 
ishhhh takleh jadi ni...
aku pun dgr la lagu dgn harapan aku tido..melalak-lalak r aku soang2. feeling abih r kan nyanyi kan..haha

1 jam 30 kemudian...
dah tido...yeayyyy...tettt salah..
still lagi dgr lagu..terkebil2...arghh dah dkt kul 3 dah ni..
mate takleh nak tutup..oh come on la mata..tutup la..dah la panas..kipas dah pasang maximum..dah g blik air basuh muke byk kali biar sejuk..ikut kan hati nak je aku tido kat bilik ibu pasang econ..
bilik aku sjk akhir2 ni panas. maybe sbb cuaca tak menentu kan..berbahang masalahnye bilik aku ni.
kalo tyme sejuk tu mmg berselubung aku..pastu dah boring dgr lagu tutup la mp3..
aku tido ngan kucing..ade la si po'eh kat sbelah aku..aku tgk die nyenyak je tido..
dalam hati aku cakap tak paneh ko dio ni. elok yo tido..meringkok lagi tido ea..
ishh jelesnyoo den ni hah....

few minutes later..
guess what???
still lagi terkebil2..pastu teringat la kenangan2 dulu2..
zaman skolah2 dulu..ingat balik kenangan dulu2 yg sgt la best..
senyum soang2 aku. tapi aku tak gile k...

kul 3.30
~
~
~
kul 3.45
~
~
~
kul 4.00
owhhhhh dah kul 4.00..mata bila nak tutup nih. aku pun tutup je la mata..pastu dah tertido..tapi langsung tak lena..asik terjaga..bgn tgk bru kul 5..bgn lg tgk kul 5.20..laaaaa  bru skejap ke tido...huaaaaaa...nape ni...
kul 6 jaga lagi..6.20 turun bawah minum...segar..

kul 7 tido balik..pun tak lena..

owhhh alangkah bestnye la kalo aku dapat tido lena macam ni...
siap tersentil lg hah


bestnye tgk die tido...
nak je geget sekor...asyik sgt tido...
so aku nak cakap wahai insomnia....udah2 la ko ganggu aku nak tido..
bagi la aku tido ngan nyenyak cam kucing2 aku ni...jelesnye....
harap ari ni aku leh la tido...

Friday, May 6, 2011

layan suriafm....

Salam....

aku skng ni suke dengar suria fm.
aku suke layan suria fm yg pukul 11pm-2am punye slot...
ayah aku la yg mengintroducekan kat aku suria fm ni.
dj die cakap macam biasa2 je tapi kene ngan mood...

ingat lagi aku start suke dgr tyme amek adik2 aku dari semenyih nk ke shah alam la kan..
ayah pasang la suria fm sbb ayah cakap tyme ni lagu die best2..
ok mmg best pun lagu2 die..lagu2 lame...90an...
bile dgr ingat la kan memori2 dulu..
tgh aku taip ni aku nga layan lagu alleycat...weeehuuu...
terimma kassihhh!!!

Thursday, May 5, 2011

huuu misss

Salam...

taknak cakap banyak...
cukup la stakat aku cakap.....
aku RINDUUUU sangat nih...
wuuuwuuuu....
rindu....rindu serindu-rindunya..hah cepat nyanyi...
motif??erkkk...
ok papai ^_~

Tuesday, May 3, 2011

jenjalan ke 'somewhere' pyramid

Salam...

Dah agak lame tak update blog. Pada suatu hari tanggal 30hb april 2011, saya dan adik-beradik saya telah pergi berjalan-jalan ke 'somewhere' pyramid. 
cehh dah cam karangan dak skolah rendah dah nih..

Hari sabtu ari tu aku ngan abang, kaksu, is, ipi n dina g jenjalan kat sunway pyramid or bak kate ipi somewhere pyramid. Saje je jenjalan. lagipun abg aku dah dpt gaji..so semua pakai duet die je la kan.
aku mmg tak kuar duit langsung even sesen pun. hohoho...

cadangnya nak tgk wayang..tapi tgk2 takde crite yg memberangsangkan..nak tgk penunggu istana ipi n dina pulak kesian. kang menjerit2 diorang dlm t susah gak an. ramai ckp cite tu seram. kitorang pulak mmg suke cite2 seram. pastu batalkan je la niat tu nak tgk wayang.

so lepas tu g la tmpat men game. aku cm bese la men lumba kete ngan is. pastu men tembak2. first men game pakai machine gun. pastu tak puas men game tembak2 pakai shot gun pulak. pergghh best..orang pulak tak berapa ramai kat dalam tu. syokzz r.

yg paling best ipi n dina men gula2...giler untung besar..haha..lawak je..tyme gule2 jatuh memasing menjerit..
wuuu..yeayyy..wahhhhhh banyaknye gule2..orang yg ade kat citu gelak je..

tgk la byk an gule2 dapat..200 lebih tu sumenye..org kat snowy tu gelak je..siap bagi plastik besar lg utk isi gule2

ni la die game gule2 tu..

pastu g la makan abc kat snowy..sodappp eiiii haii...



tu die beg plastik akak snowy kasi utk ltk gule2..berat sih..pastu memasing taknak bawak
then nak g men bowling. aku pulak dah tak larat. pinggang dah sakit sbb angkat machine gun n shut gun. berat. sakit belakang aku. so decide g men memanah pulak. aku tak men. abg n is je men. ipi pun minat memanah tapi die kecik lagi..kene tgu besar sket. lagipun berat panah tu.

teror gak abg n is main..byk yg tepat..
mamat2 kat cni hensem2..haha..gatai. b4 nak panah die ajar la is n abg aku. dah ajar is pastu is attack kene pulak tgh2. tersenyum je abg yg ajar tuh. die kat tmpat kitorang je la tgk kitorang main. siap gelak2 lagi tgk gule2 yg kitorang dapat...

dah abis main g la jenjalan. pastu dlm kul 9 lbih tu balik. ehh bukan balik tapi nak g makan kat restorant tasik kat shah alam. ok mmg sedap plus besar2 pinggan die.

ipi la oder spagetti. waiter yg bwk menu ipi tu tny ni spagetti sape..semua tunjuk ipi. hah tokojot beruk orang tu tgk ipi yg pesan. sbbnye kan spagetti tu mmg byk gile..kitorang pun terkejut. 1st tyme kot makan kat situ.
then waiter tu ckp nnt kalo tak abis basuh pinggan ye...haha..
besar kan pinggan die


dina pulak order chicken chop. dina sampai mengantuk kekenyangan. mmg kenyang la. lebih2 tu kitorang la yg menghabis kan. licin la sume. bughuk lantak tul memasing..mesti tokojut kodai tu tgk sumo licin..
then kul 11 lbih kitorang pun balik. hah b4 g makan kt restaurant smpat la usha skejap umah berhantu kat seksyen 2 tu. lalu yo..sbb nak g mkn mmg akan lalu tmpt tu. seramm..serammm...
ok la..panjang la pulak..bukan panjang...gmbr je yg wat panjang. cerita tak panjang pun.

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa