visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Thursday, September 25, 2014

hari esok

Andainya kau ingat esok hari apa..
Andainya kau ingat apa yg pernah terjadi pada tarikh esok..
Andainya kau ingat hari perkenalan itu...
Hmmm..aku nak kau bgtau apa sebenarnya dalam benak fikiran kau pada saat dan tika itu..
Sehinggalah ke saat kau sudah tidak mengindahkan aku dan tidak ambil berat pasal aku lagi seperti dulu..
Aku cuma mahukan penjelasan..
Itu sahaja yang aku pinta

Sunday, September 21, 2014

my part time job

Quick update..

assalamualaikum..

aku sekarang tgh bertungkus-lumus siapkan dilapidation report..
mmg penat buat bende ni tapi aku rasa takpe..
bersusah-susah dulu..bersenang-senang kemudian..
aku ni dah macam kais pagi makan pagi kais petang makan petang..
duit JPA ada tapi aku nak cari lagi duit lebih..
banyak yang aku nak so aku kene cari duit..
kalau boleh taknak la mintak ayah..
masa kecik2 dulu pun kalau aku nak mainan aku akan kumpul duit aku sendiri..
tamiya..proyo n lain2..
kebanyakan aku beli guna duit simpanan aku..
masa kecik2 aku siap buat business lg..
business jual sparepart tamiya..haha..
tu la aku..
sampai lah besar ni..
aku nak something aku akan usaha kumpul duit..

aku rasa kalau aku tak amek job ni aku rasa kalau ada masa lapang maybe aku akan bosan n aku akan tido je..aku mmg suka tido..pantang ada masa lapang sket mesti aku nak tido..
so dgn adanya job ni terisi lah masa aku..
sementara tak brapa busy ni aku akan cuba buat..
dah tak larat baru aku berenti..

ok..dah pukul 3 pagi dah ni..aku buat kerja sambil layan radio..
adik2 aku ni mcm tak tido lagi je..
tv bawah still terpasang..
aku guna tv atas..aku dah kongker dah hall atas ni..
hehe..
orait lah..
aku nk berehat n tidur..
esok aku akan cuba bangun awal...
ok..sayonara

Thursday, September 18, 2014

perubahan itu

assalamualaikum..

sejak beberapa harini mcm2 dah jadi kat aku n family..
semua ni ada hikmahnya..

ok lets talk about something else..
i dont think that i wanna share that story..
lets keep it within family n my special maybe..

aku cuma nak cakap yang aku dapat rasakan perubahan tu..
aku tahu kau pun rasa benda yang sama..
dulu kau lain bila kau tegur n sapa aku..
sekarang semuanya lain..
dah tak macam dulu..
masa mula-mula kita kenal..
bulan september...ya..bulan september kau dan aku bertegur sapa..
tapi sekarang semuanya sudah jelas mungkin..
dan aku tahu apa yang harus aku lakukan..
kau selalu menafikan..banyak kali aku tanya dan jawapan kau masih sama..
tapi mengapa jawapan kau tu tak kene dengan tindakan kau..
sangat lain..
kau mmg dah lain..
dan aku juga ego..
ya ego aku sangat tinggi..
dulu kau sering kata rindu..
tak putus-putus ucapanmu itu..
tapi sekarang tiada lagi kedengaran..
seketika cuma perasaan itu?
boleh muncul boleh hilang begitu saja?
aku sebenarnya nak lupakan semua kenangan tu..
tapi aku rasa susah..
saat aku scroll msg2 kau yg dulu aku rasa bagai..
ahhhh...ni kau yg dulu..
kau yang sekarang bukan begini..
baik aku lupakan saja..
kau pun macam dah bahagia..
cuma aku rasa kita harus bertemu..
berbincang..luahkan segala..
aku tahu kau pun mesti ada benda yg kau nak cakap..
aku tahu tu...
tadi pun aku tidak banyak bersuara..
maaf andai kau terasa..
tapi aku tak boleh nak hadap kau sbb aku akan ingat memori kita..

oklah..byk lg aku nak luahkan...tapi biarlah

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa