visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Monday, August 22, 2011

shoping ghayo yg sgt best

Salam...

lamenye rasa tak update blog..rasa macam banyak nak crite.
malam jumaat lepas aku balik smenyih semata2 nak shoping raya kat kajang. sudah semsetinye la kan sbb mmg tiap2 tahun aku shoping kat kajang. biasanye aku shoping ngan makngah aku tapi tahun ni laen sikit. aku shoping ngan member..hahaha...

malam jumaat b4 nak gerak ke semenyih aku dapat msg dari cika suh on9. alamak aku baru je tutup laptop sbb nak blk smenyih dah. aku pun bukak la laptop balik tapi b4 tu aku g ragbi jap..ahahaha...sabar je la cika menunggu..pas dah settle aku pun on9 la..

then im kat fb. ghupenye nak ajak g jenjalan ngan kak abid n kak intan. aku pun dah alang2 balik aku join je la kan. iyela bile lagi kan nak g jenjalan ngan cika n senior2 aku yang sgt cool tu.

so sabtu tu kul 12 kitorang pun jumpe la. pergi anta dulu surat2 jemputan untuk alumni asrama engku husain ke rumah2. haritu aku n cika jadi pa kak abid n kak intan. haha..best owhh..

yg kelakarnye tyme lepas g anta surat ke umah timah zahrah, aku dok r termenung ke luar kete. tringat la kisah2 dulu..memori2 dulu..alahai bestnye..yg cika pulak aku tak tau la die teringatkan pasal ape kan. da most important thing is aku n cika mmg nga layan feeling r kan. memasing tgk ke luar smpaikan kitorang tak dgr kak abid ckp ngn kitorang...ahahahaha...lawak la tyme tu..yg kak intan dah pandang si cika, kak abid lak pandang aku..siyes mcm tak sedar..dah lame lepas tu baru terperasan yg diorang ckp ngan kitorang..
ape lagi kan togolak yo la kitowng ni..nasib baik dowang cool abis kan...

tgk la p.a-p.a sempat bergambar dalam ke'busy'an..

pastu g la abis kan anta surat kat rumah2 smpai kul 6 jugak la kan..hah lepas dah abis tu kami g r ke metro kajang nak shoping raya. tapi before tu g la berbuka pose dulu kat tomyam 2000. 1st tyme g situ. cika yg suggestkan. awal la kitorang smpai.kul 6.50 dah order makanan. pastu byk la meja dah di tempah. ado la bbrp meja je yg tinggal.

tyme berbuka tu pun byk la bende lawak yg jadik. dapat pisau potong kek lepas 10 minit..kikikik...yg lagi klakar nasi separuh yg mmg boto2 sparuh r..lantas ade r orang tu kan tak jadik nak nasi separuh..trus nak tukar nasi penuh..sbr yo la akak waiteress tu kan..ahaha..sbr yo kak..kami mmg cenggini...
penuh sabar menunggu makanan

kak abid n kak intan yg sgt cool..kalah cool fever...
dah abis makan g la shoping kat metro kajang tmpat wajib aku tiap2 tahun untuk shoping raya. dapat la sepasang baju n dapat cari tudung skali. smpai la kul 10 kami kat sane. b4 nak balik kak intan belanje eskrim. yeyyyy sedap n aku habis eskrim dulu..diorang yg lain byk lagi eskrim..aku soang je yg dah abih..
yummm..yummmm eskrim sodap...
yg bestnye kitowang ni mmg ckp nogoghi yo lah..yo la kan..tak lupo diri. mmg kalo den jumpo ngan member2 smonyih mmg akan cakap nogoghi punyo lah an...kek tompek laen mano nak dapek cakap camni...smpaikan kek metro kajang tu pun kitowang mmg ckp nogoghi..haha..tapi kan sepanjang den n diorang ni mmg asik golak yo la..yg kono bahan ngan kono bahannyo..pastu ado la cito2 personal..bilo dah cito tu cam kurang r boban tu kan.. lege..lege...ahahaha..thanks cika sbb dongar cito den ni hah...ape2 pun aku sgt la best kuar ngan diorang...tak tipu ni..tak tipu....even lame tak jumpe kak abid n kak intan tapi macam bese je...still cm dulu golak2...

n otw nak balik ke rumah tggl aku n kak intan je. cika n kak abid dah dihantar balik. tyme tu kak intan cite la kan ttg ostel skang ni. ok aku macam ade la sikit terkejut. iye la ostel cam dah lain skit. dah tak macam zaman kitorang dulu. rindunye la ngan ostel zaman dulu. sgt best..tgk la buktinye smpai skng kami still contact..

ok la...tu yo la..mcm ado byk lai..tapi takpo la..k papai...

Friday, August 12, 2011

3 suara-beribu sesalan cover


i like this song very much. menyentuh kalbu gitu..hehehe..
dituju khas pada yang suka dengan lagu ni

Monday, August 8, 2011

Pelangi itu

Berbicara kamu tentang pelangi
yang pernah kamu rindui dan sayangi
aku hanya mendengar kisah pelangi lalu
kisah duka, kisah suka, pahit dan getir
maafkan pelangi yang pergi tanpa disangka

kamu tidak pernah tahu
pelangi yang kamu sayangi itu
adalah pelangi yang juga aku rindui
yang aku kasih sejak dahulu

aku tidak sanggup berterus terang  pada kamu
kerana tidak ingin apa-apa berlaku pada persahabatan ini

melihat aku di langit sana
semakin gelap dan kelam
seandainya kamu tahu
pelangi yang kamu sayangi itu
juga adalah pelangi
yang muncul di mata hatiku

bagaimana perasaan aku?
pernahkah kalian merasa?
mendengar rintihan tentang pelangi
yang sebenarnya juga aku sayangi

sungguhpun begitu
aku tetap menyayangi kamu wahai pencerita pelangi
aku mengundurkan diri demi kamu
ingatlah bahawa
aku sayang kamu pencerita pelangi

aku tetap begini, mendiamkan diri
tanpa berbicara tentang pelangi itu
aku hanya mampu mengukir senyuman
walaupun hati aku merintih pilu

aku hanya melihat pelangi itu
dari luar cermin kaca
inilah cara aku menyayangi pelangi
hari ini, esok dan akan datang

senyumlah kerana itu ialah yang terbaik buatku...

jijldsseksanyarjiglarsuiblehukiteadhatifgtekatkekasihserkwnsndirik..aqdenakluahtakjuidpt..tersksetujiwa..kalouoruiluahnntepershbtntunpulaktkt trjejs..aqplkslaludgrrnthndiedngsipelangi..tautakapeygaqrs?sgtruyhibe..erfsgtyusedihghersbbdiextw ygtuaqpunseadhatiktpelangidie...isk..iskk :'(

Sunday, August 7, 2011

kepenatan harini

aku rase penat hari ni. baru je balik dari ofis kul 10.15 tadi. buka puasa kat restauran nur kat subang perdana dengan fify.
sedap-sedap masakan die. tempat pun cantik n selesa.

tapi aku tak habis la makan. mungkin kenyang air kot. segelas besar aku minum air teh yg fify buat kat ofis tadi b4 g buka katrestaurant. nak kate haus takde la haus tapi sbb air tea yg fify buat tu kene ngan tekak aku. nak2 tea panas kan. pergghhh sedap...sampaikan bihun ladna aku tak habis. nasib la ade fify yg slalu dengan rela hati menghabiskan makanan aku. haha..

ok la...aku nak rehat ni..nak titun..sok nak smbung wat drawing lagi. banyak lag hah nak kono buek. seminggu je lagi mase yg ade. harap sempat la...amin....

ok..assalamualaikum...

Wednesday, August 3, 2011

big school mckk perak..kerje smbil melancong...haha

Salam...

Ok hari ni baru la dapat nak update pasal mckk (malayan college kuala kangsar). smalam aku tido awal sbb penat sgt.ok yang bestnye skolah ni skolah dak2 laki. cehh gatai na aku ni.  ..wa cakap sama lu student kat sini hensem2..kahkahkah gatai lagi. lek r kan semua under 18 je..so g sane takde la ko nak malu2 bagai. budak kecik kowt...

aku g sane pun sebab nak g ukur bangunan mckk tu la. nak pulihara balik big school tu sbb lantai die dah rosak kene makan anai2. iye la kan dah lebih 100 tahun dah kowt. mmg besar la skolah ni..letih gak la nak mengukurnye nak amek detail2nye. tapi siyes aku cakap sronok sangat. takde preasure langsung pun. takde la nak kene marah ngan bos ke kan. bos sporting giler kot.

yg bestnye makan sume disponsor. wahhh best sgt nih..ko nak beli makan ringan2 cam cempedak goreng ke rojak ke sume ditanggung. satu sen pun tak kuar duit tuk makan. hotel pun ditanggung. pergghhh best r. sarapan g la tmpat2 yg sedap kan sbb bos atau dipanggil dr. esmawee atau dipanggil dr. je dulu skolah kat mckk. so die tau la tmpt2 mane yg sedap tuk makan. tapi mmg la pengalaman yg sgt la sronok even penat kan sampai pening2 nak wat detail. bile dah penat tu merapu2 r kan cakap. ukur pun dah tak betul dah...kahkahkah...

hari khamis 28 julai 

lebih kurang kul 5 bertolak la ke perak. smpai dalam kul 8.30. ok smpai je trus g dinner kat restaurant sbb ape tau..jeng3...sbb kitorang nak tgk harimau lawan singa...aummm vs roooorrrr...giler best r bile bersorak tyme gol tu...riuhhhh abihhh rrr..ish mmg pengalaman tul r. bos pulak layankan aje kitorang yg duk tgk bola ni walhal kalo ikut jadual kul 9.30 brainstorming tuk sok. nasib la sporting kan..

jumaat 29 julai

bermulalah kerja pengukuran bangunan. amek gambar la, ukur column la, ukur tingkap, pintu, railing n serba serbi r..satu pun takleh tinggal. kalo tak nnt susah nak wat drawing bile dah balik kl nnt kan. alhamdulillah la ade pengalaman tyme sem 6 dulu wat measured drawing. so tau la ape nak kene buat.

hah tgk la tu aku ngan fify tyme mengukur pun leh lagi posing2 kan
lepak kat jeti sg. kangsar. 1st ni dtg kuala kangsar bandar diraja perak
bile dah petang tu g la minum petang pulak kan. haruslah kan g amek gambar. bos pulak cakap g la kalo nak amek gmbar. aku ngan fify pun ape lagi. bergambar sakan r kan. lepas minum petang g pulak lawat istana lame perak ngan masjid ubudiah. ok aku mmg tringin sgt nak tgk masjid ubudiah ni live2. akhirnye dapat gak. aku siap cakap lagi slame ni tgk kat tenet je. bos ngan cik ashari gelak je plus kesian kat aku sbb kempunan nak tgk live. so diorang pun bawak la tgk masjid ubudiah ni ngan istana perak. sangat teruja tyme tu. tgk senibina die sgt cantik!!!

ni la die istana lama ngan masjid ubudiah..cantik kan..cantik kan..
sabtu 30 julai
hari last la kami mengukur. tapi hari sabtu ari tu ade hari sukan. ok TERRRBAAAIKKK la hari sukan diorang. mmg lain dari lain la.. siap wat persembahan lagi untuk rumah masing2 kat depan sultan. performance diorang lawak. tergelak2 kitorang. nak masukkan video kat sini tapi line tetibe pulak slow. ape hal ntah..geram je aku ngan connection. tyme semangat nak update tyme tu la die slow. sgt comel la budak2 form1 jadi orang asli..hugugaga hugugaga..ni la yg diorang dok teriak. comelllll!!!!!

semangat tak aku mengukur??khusyuk tu
belah petang dalam kul 5 camtu kitorang abiskan keje kitorang. dah abis keje haruslah amek gambar kenangan kan. aku rasa sangat bangga la dapat wat measured drawing utk mckk ni. bukan senang nak dapat peluang macam ni. jarang2 tau.

bergambar kenangan dari kiri: kak rose, aku, fify, ed (student mckk merangkap anak buah bos), bos (dr. esmawee), cik ashari, kanan skali tak ingat la pulak name die tapi die pun student mckk jugak. 
student volunteer ni nak tolong sbb nak amek experience sbb diorang pun ade cita2 nak jadi arkitek.
dah abis keje g la shoping. jenjalan g survenir. pastu g makan laksa ngan abc.

muke hepy pas dapat shoping

ok ni la rojal buah. tgk r tu siap ade facebook lagi. jgn memain. rojak satu malaysia tu. kuah rojak die wa cakap sama lu terbaiikkk wok. sedap r. mule beli sebungkus pastu beli lagi sebungkus. dapat pulak special makcik tu bagi. membumbung kowt die bagi sbb kitorang customer last. sbenarnya dah tutup tapi kitorang nak sgt. iyelakan sok dah tak dapat dah. soknye nak balik kl dah kan. so makcik tu pun wat kan la. mmg byk r die bagi kan. perrghhh khas tuk kitorang. sila lah like page rojak mengancam...promote sikit kan sbb dah bagi kitorang special punye.

ok la..itu je la tuk entry kali ni...itu je ko kate...panjang lebar ko membebel. sape nak bace????aku la nak bace. ni kan blog aku. ok la najlaa..slamat malam. sok nak sahur pulak..hihihi...salam....

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa