visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Monday, December 15, 2014

design dah siap!!!

assalamualaikum..

ni nak cakap ni..esaimen design group kami dah siap..
alhamdulillah..semua berjalan seperti yg dirancang..
smalam dalam pukul 5 pagi kitorang dapat siapkan semua esaimen design..
rasa macam...wahhh betul ke ni kita adh siap..
lepas siap ingat nak terus print..
tapi tu la kan...yg bukak kedai oku je..
so kitorang batalkan hasrat utk print esaimen design kitorang..

kitorang tak dapat nak jangka berapa harga semuanya..
puan zarina ada kasi peruntukan rm70 utk print design..
dptlah nak tampung sket kos kan...
ada lebih boleh buat makan2..
tapi rasa takde lebih kot sebab nak print 2a0 board..
pastu nak print calendar lagi..
then nak print maintenance n budget lagi kan..

speech pun tak sediakan lagi...
nak present ape eh agak2..
aku pun dah lupa cara2 nak present design cemana..
harap this thurday semuanya berjalan lancar..
harap satu class dpt dtg before jam 2.45 ptg n dah siap tampal apa semua..
kalo tak jgn harap nak dapat a utk design..
uhukkkk...

okla..nak layan movie kejap tapi tak tau nak layan movie apa..
nak survey lu..
ok...
sayonara

Sunday, December 14, 2014

shooting mandarin

assalamualaikum...
mandarin dah abis shoot..yeayyyyy..sonok betul..sem ni skejap je shoot sbb dah paham kan ape yg nk cakap tu..so tinggal nak buat video je..level 1 mandarin aku buat video..level 2 aida buat..level 3 turn zaidi plak buat..

then video ni nak kene present kat depan class...weyhhh taktau lah nk ckp mcm mana..
mcm malu je..
dulu2 takde plak kene present..level 3 ni plak kene present kat dlm class...
ramai tgk..
ala tp takpe..masing2 sama je kan..heheheh..

ok la..kejap lagi aku nak buat discussion pasal design..
dah nak sip da..alhamdulillah..sem ni design smooth je..
thanks to my group sbb bg kerjasama yg sangat baik..
puan zarina pun memuji juga sbb setiap minggu kitorang tunjuk progress yg lain n stage by stage..
alhamdulillah..
target nak print esok sb senang nnt takyah pikir dah..
esaimen constech menanti hari khamis..
tapi aku nak balik semenyih hari semenyih minggu ni...
iyelah..aku punya best friend kahwin sabtu ni..
aku mestilah kene pergi kan..
pastu nak g melancong lagi...
harap2 apa yg di plan jadi lah..
sbb uwan pun nak join skali..
nak belanja katanya..
agaknya kesian tgk aku kot sbb diorang kata aku makin kurus..
aku rasa berat aku maintain je..
aku rasa cmtu..tapi diorang dah berminggu2 tak jumpa aku sbb tu diorang nampak perubahan aku..
makin kurus..tapi tak sekurus masa diploma sem 5 n 6..
yg tu mmg aku kurus..
mana taknya..makan tak menentu..
kerja..kerja..dan kerja..
design..design dan design..
berat aku turun sampai 41 kg..haha
mcm ringan je..padahal berat aku masa tu mmg tak sampai 45 kg pun..
standard berat aku time tu 44kg..so aku turun 2 ke 3 kg jugak la..

oklah hah..
tu je celoteh utk kali ni...
esaimen travelogue aku tak siap lagi..
bila ntah nak buat..

ok assalamualaikum  dan papai..
zaijian..cewah speaking mandarin pulak dah..
hehehhe

Monday, December 1, 2014

this week is the busiest week

assalamualaikum....
minggu ni adalah minggu yg sgt busy aku rasa..
mana taknya..dengan test nya..ngan presentation nya..
aduiii..penatttttttttt..
selasa takde pape..
tapi rabu pagi ade presentation patho then ada test patho..
pastu tgh hari ada listening test mandarin ngn oral mandarin..
pastu ptg kul 6 ade test building law..
pastu esoknya nak kene hantar esaimen constect..
ade 2 esaimen kene anta..
pastu petangnya kene crit design..
puan nak tgk progress yg dlm board..bukan autocad or 3d ok!!
yg dah siap susun dlm board!!

weyyy aku tak baca apa2 lagi building law n building pathology...
aku byk focus on design n thesis je sem ni..

tp esaimen lain taknak kalah jugak..
setiap minggu ade je esaimen constech..
mmg aku amek constech je sem ni..
haishh..tp takpelah..
kene redha..
ada la sbbnya keje byk mcm ni..
aku kene ikhlas weyhhh..
ikhlas...
betulkan niat tu..

ok..ape2 pun aku wish yg terbaik utk minggu ni..
aku harus kuat..
yeahhhh

ok...adios

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa