visit us!!

About Me

My photo
aku sejenis manusia yang pernah buat salah, yang pernah buat baik, yang pernah, dan pernah dan memernahkan..eh apo yang aku cakap nih. Education: tadika maria, sk semenyih, sk seri sekamat, sk taman rakan, smk bandar baru sg long, smk engku husain, psis- diploma in architecture. uitm - bachelor in building surveying.

Buat renungan...

Bala bencana berlaku di merata-rata. Apakah dunia sudah sampai ke penghujungnya ? Apakah kita masih seronok & leka ? Bagaimana pula dengan iman kita?

Monday, August 13, 2012

Iftar kat kopi bilage

salam....

Hiiii blogku...adoii dah lama aku tak update ni hah. Sampai ada orang tu suoh update sbb dah bosan tgk entry aku tak ubah-ubah pun. Lately ni mmg aku takde mood nak update blog even byk jugak benda aku nak cerita.

Masa hari khamis 2nd august 2012, atin call aku. Aku dengan mamai-mamai pun aku angkat la tepon. Aku bangun lambat gak ari tu..iye la sebab aku memalam tgk olimpik sampai kul 3 pagi. Aku kan minat sukan. Suko boto aku tgk sukan. So atin ajak r aku g iftar ngan dak2 skolah aku dulu. Kebetulan die pun ade kat shah alam so senang la aku kan. Aku pergi balik semenyih ngan atin je.

3rd August 2012

Atin ambik aku kat umah dalam kul 4.00 camtu. Lepas atin dah amek aku die anta kawan die dulu kat seksyen 7. Then barulah kitorang gerak ke semenyih dlm kul 5 ikut puchong. Aku mmg kalo balik semenyih ikut puchong. Aku mmg tak ikut federal. Tapi tu lah dah sampai serdang jam giler kottt..tak penah aku ikut puchong jam macam tu. Si cika dah byk kali msg tanya kitorang kat mane. Die takut la kan sengsorang kat opis. dah r opis die agak keras.

Tapi b4 tu amek amira aida dulu kat masjid uniten. Solat skali sambil tunggu keming bakal tunang atin sampai dari kelate. Kul 6.30 kitorang pun gerak la nak mengangkut si cika. Dah sampai opis cika kene lak tunggu gate bukak. lamo ea kemain hah nak tunggu gate bukak. boleh tido lagi untuk 2 hari baru gate tu bukak agak ea...kahkahkahkahkkaa...apo lai kan. jadi bahan r kan gate tu. gate pun boleh jadi bahan kan.

Tapi dah kitorang otw nak g coffee village kat putrajaya tetibe cika,

cika: eh mano handbag aku weyy (dengan gelabahnye die cari)
aku: ntah..tapi tadi aku nampak ko bawak beg sandang tu je. xdo lak nampak handbag ko
atin: weyy dah cari tul2 ke
cika: haah weyy mmg takde la..tinggal kat opis!!!cane ni purse aku sume dalam tu weyy

So ape lagi kitorang pun terpakse la patah balik ke opis cika. Kitorang mmg suke jenjalan round2 opis orang ni kan :p. suke tunggu gate bukak 2 hari. then lepas dah amek beg cika terus je laju g kopi bilage sbb dah nak berbuke kot. tapi mase otw macha tepon nak air ape kan. Amin pun cakap nak air bandung soda. so kitorang pun ikut je la kan. So amin pun cakap air bandung soda 4. Kitorang plak ckp lebih baik ambik jag je kan lagi senang. tapi si keming ni berkeras jgk nak gelas sbb katenye ade 3 layer air tu. Kitorang pun ok je la. wait n see la kan...


So sesampai je kopi bilage mmg betul2 dah nak marghrib. Tekojut aku bile tgk ghamai ea la hai bebudak laki. panjang boto meja kitorang. Tapi cam bese la..bdk2 pompuan cite ngan dak2 pompuan..lelaki ngan lelaki. Reunion laahhh sangatttt kannn -_-


lepas tu tgk la air bandung yg dikatekan 3 layer tu kan. Aku cika ngan atin...emmm ok 3 layer lahhh sangatttt kannnn. Apo lai..opkosh la kono bahan si amin tu kan. mamat 3 layer!!!

Lepas dah kekenyangan g solat margrib dulu. then baru decide nak g mane lopeh tu kan. Tapi bukan main lai lamo gile nak decide...si cika dah bising2 dah kan..weyyy pasni nak g mane weyy..aku rase 87 kali ade kot. Camtu lah kan selagi xd orang yang bangun takkan ade yg bangun. So yg dak2 pompuan pun bangun dulu then si jejake2 pun ikut. Hmmm tauu pun nak bangun kan. 



Kitorang lepas tu g alamanda. Bak kate wawan die nak g main kete token. Walaweii bukan main lagi hahh..tak padan ngan ustaz..haahha..aku pulak mmg suke main game token. nak2 game tembak2...pergghhh mmg peberettt aku la kannnn...kitorang kat sane sampai dah nak tutup alamanda tu baru kitorang balik.


Aku ingat mmg nak balik umah la kan rupenye diorang ajak g karok kt jln reko. Perghh bdk2 laki kemain lagi ponoh 1 bilik tu diorang aje. Malu lak aku. Aku ni dah laa pemalu kan. So yg pompuan2 beli lagi 1 bilik lain. Sejam je la kan. Aku pun dah agak mengantuk. patutnye aku tido umah cika malam tu tapi len lak jadi nye. cika lak tido umah wan aku. Ala tapi takpo...rumah cika umah aku...rumah aku rumah cika jugak......

ok la papai..letih dah aku...

Islam Itu Indah

Elakkan diri menjadi Islam baka kerana tiada nilai tiada harga. Datang syaitan dengan godaan, hilang Islam hilang iman, tenggelam dlm noda tenggelam dlm dosa